Share

Starea de urgență a fost proclamată în data de 16 martie 2020 pe întreg teritoriul României

Se pare că la Primăria Erbiceni, din județul Iași, Comitetul Local pentru Situații de Urgență nu s-a trezit. Cine are curiozitatea să vadă pe ce cheltuie Primăria Erbiceni, va avea o surpriză mare.

Imediat după decretarea stării de urgență, era normal ca toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență să ia măsuri ferme și să orienteze cheltuielile acolo unde este necesar.

La Primăria Erbiceni, pentru cine are curiozitatea să verifice Site-ul Electronic de Achiziții Publice, se pare că știrea aceasta cu starea de urgență nu a ajuns

Astfel, în data de 17 martie 2020, adică la o zi după decretarea Stării de Urgență, Primăria Comunei Erbiceni a declarat că va cumpăra prin achiziție directă de la ofertantul Euro Metal Mondo ”Ornamente de Crăciun” în valoare de 20 000 RON (Anunțul DA25289562).

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

După cum se știe, Primăria este condusă de Ionel Lungu, câștigător pe listele PSD. În timp ce la București liderii PSD arată cum muncesc ei pentru țară, inventând proiecte, strategii, la Erbiceni, alesul lor cheltuie banii iresponsabil.

Având în vedere faptul că starea de urgență restrânge drepturile și libertățile, iar Primarul conduce de jure Comitetul Local pentru Situații de Urgență, această achiziție poate fi încadrată la infracțiunea de zădărnicire a măsurilor de prevenire a epidemiei. Pedeapsa poate ajunge și la 15 ani de închisoare dacă din cauza acestei iresponsabilități, pe raza comunei epidemia de extinde și pot muri oameni.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Cu atât mai gravă este situația că nimeni dintre consilierii locali nu s-a gândit să voteze contra acestei măsuri, fiindcă orice om cu conștiință civică ar fi refuzat să voteze o astfel de aberație

Până la 25 martie 2020, deși, între timp au apărut 3 ordonanțe militare, nimeni nu a revocat achiziția, nu a declarat nimic. Practic, 20 000 RON care puteau fi folosiți pentru dezinfectanți, combinezoane, măști de protecție, mănuși, adică lucruri necesare pentru populația Comunei Erbiceni au fost aruncați pe fereastră pentru ornamente de Crăciun.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Având în vedere că următoarea sărbătoare este Paștele, pe care, în actualele condiții nu se știe cum îl vom petrece (cel mai probabil acasă, evitând deplasări inutile și urmărind slujbele religioase on-line) situația ar fi amuzantă în situații normale, dar acum este tragică și are consecințe agravante.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ