Share

Comuna suceveană MĂLINI este în continuă dezvoltare. Situată în partea de sud-est a județului Suceava, pe cursul inferior al râului Suha Mare, având în apropiere Munții Stânișoarei, cu o înălțime maximă de 1530 m în vârful Bivolu, comuna MĂLINI este formată din următoarele sate: Iesle, Mălini, Pâraie, Poiana Mărului și Văleni-Stânișoara.

Numărul de locuitori ai comunei este de peste 6.000 de persoane.

Investițiile făcute în comuna MĂLINI pe perioada mandatului curent au fost în infrastructura educațională, rutieră și pentru sporirea gradului de confort și siguranță a locuitorilor. În comuna suceveană MĂLINI, în mandatul 2016-2020 au fost finalizate mai multe proiecte de interes local.

Acum, când se pregătește un nou mandat, administrația locală a comunei MĂLINI, reprezentată de primarul Petru NISTOR și Consiliul Local, prezintă proiectele propuse pentru următorii 4 ani. Din nou, cele mai multe investiții vor fi făcute în modernizarea infrastructurii educaționale și rutiere. Pe lângă banii alocați pentru reabilitarea școlilor și a drumurilor, primăria MĂLINI are în vedere alocarea unor sume consistente pentru proiecte ce vizează sporirea gradului de confort al populației și dezvoltarea comunei. Astfel, în mandatul 2020-2024, primăria MĂLINI intenționează să implementeze plata online pentru achitarea taxelor și impozitelor, construirea unui centru de agrement, amenajarea unui parc, atestarea comunei ca stațiune turistică și multe altele.

Proiecte propuse pentru perioada 2020-2024

 1. Implementarea plaților online pentru achitarea taxelor și impozitelor
 2. Construire centru de agrement
Citeste si   SUMAL- noua versiune a sistemului de URMĂRIRE a trasabilității materialelor LEMNOASE! Mihai GĂȘPĂREL: „Transportul materialului LEMNOS nu se va mai face utilizând documente tip TIPĂRITE, totul va fi ELECTRONIC”

UAT Mălini intenționează să depună un proiect pentru înființarea unui centru SPA cu finanțare de la Uniunea Europeană, pentru care Studiul de fezabilitate este în lucru. Acesta  va fi amplasat în Satul Iesle, Comuna Mălini, Județul Suceava și va cuprinde următoarele obiective investiționale: Sediu administrativ; Spațiu recepție, bar; Piscină interioară; Piscină exterioara; Salină; Saună uscată; Saună umedă; Jacuzii; Salon masaj; Spațiu fitness; Spații anexe: vestiare, grupuri sanitare; cabinet medical; altele.

 1. Atestarea comunei ca Stațiune turistică de interes local

Pe administrativul comunei Mălini, în ultimii ani s-au construit foarte multe pensiuni turistice adunând în total peste 600 locuri de cazare. Având în vedere numărul mare de locuri de cazare ni se conferă dreptul de a obține statutul de Stațiune turistică de interes local.

Beneficiind de pârtie de schi și bullcart-uri, tiroliană, parcuri, zone de relaxare, piscină cu apă sărată, saună, pensiuni și restaurante, comuna noastră în ultima perioadă a fost vizitată de un număr mare de turiști însă este nevoie de o promovare mai amplă a zonei pentru a fructifica acest domeniu la un nivel mai înalt astfel încât gradul de ocupare a locurilor de cazare să crească substanțial.

Obținerea acestui statut este un pas important în dezvoltarea turismului local deoarece comuna Mălini poate atrage mai mulți investitori naționali sau chiar internaționali.

 1. Amenajarea unui parc la Troița Unirii Credinței (troiță finalizată în luna iulie amplasată în extravilanul satului Mălini).
 2. Modernizarea monumentului eroilor și a parcului din centrul comunei
 3. Construirea unei grădinițe cu program normal în satul Suha
Citeste si   PRO ROMÂNIA SUCEAVA abordează cu ÎNCREDERE alegerile parlamentare! Analiza LISTEI pentru Camera DEPUTAȚILOR și Senat

Comuna Mălini a realizat execuția unui Studiu de fezabilitate prin colaborare cu o firmă de specialitate în acest domeniu, pentru construirea unei grădinițe în satul Mălini, comuna Mălini, amplasată pe terenul unde a funcționat vechiul corp de clădire al Școlii Suha. Datorită degradării, de câțiva ani, copiii au fost relocați în corpul alăturat, deoarece nu au mai putut să își desfășoare activitățile școlare în siguranță.

Obiectivul investiție ce se va realiza în comuna Mălini, îl constituie amenajarea unei grădinițe cu trei săli de grupă, cu o capacitate totală de 60 de preșcolari, și cu spații anexe necesare realizării unui flux care să corespundă cerințelor de calitate.

Astfel copiii vor avea un cadru prielnic și condiții optime pentru desfășurarea programului școlar.

 1. Dezvoltarea infrastructurii rutiere – drumuri comunale – 17 străzi – aproximativ 8,5 km

Modernizarea drumurilor comunale va include asfaltarea acestora, întrucât aceste drumuri sunt pietruite, fiind în stare tehnică relativ precară, care nu asigură circulaţia autovehiculelor la un nivel de confort acceptabil, ca prin lucrările propuse pentru modernizarea acestora, acestea urmând să beneficieze de o structură rutieră corespunzătoare. Documentația tehnico-economică este întocmită.

 1. Reabilitare Școală Gimnazială Suha și Școală Gimnazială Pîraie

Investiția urmărește reabilitarea și modernizarea școlilor existente prin aducerea la standarde de funcționare adecvate (refacerea dotărilor sanitare, a sălilor de clasa, montare centrală termică, etc) . Studiul de fezabilitate este întocmit.

 1. Piață agroalimentară în centrul comuneiînființarea unei piețe agroalimentare pe terenul unde este dispensarul veterinar.
 1. Extindere alimentare cu apăse lucrează la întocmirea SF-ului (pentru satele Văleni și Poiana Mărului).
 2. Construirea unei Săli de festivități în satul Pâraie, comuna Mălini.
Citeste si   Gheorghe FLUTUR a anunțat noii VICEPREȘEDINȚI ai Consiliului Județean Suceava: „Am intrat în linie DREAPTĂ în noul MANDAT”

Proiecte începute cu finalizare în noul mandat

 1. Finalizarea proiectului – Instalație tiroliană

Amplasată în zona pârtiei de schi din satul Văleni – Stânișoara, tiroliana are o lungime de 612 m, diferența de nivel între punctele de ancorare a cablului purtător este h=37 m. Masa maxima, respective minima a persoanei admisă cu echipament corespunzător este de 110 kg, respective 50 kg.

 1. Finalizarea proiectului: Înființare sistem de alimentare cu apă și extindere sistem de canalizare existent în comuna Mălini, judetul Suceava, finanțat prin PNDR 2014-2020.

Lucrările de execuție se aproprie de final, sperând ca în luna septembrie 2020 să realizăm recepția investiției care  constă în 17 km rețea de distribuție a apei, amenajare zonă de captare cu rezervoare, stație de pompare, drenuri, gabioane de protecție, și 6,7 km rețea extindere a sistemului de canalizare existent.

 1. Finalizarea lucrărilor la biserica din Obcina Stânișoarei, amplasată la granița dintre jud. Neamț și SV pe drumul Talienilor, și realizarea unei parcări.

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ