Share

Autoritățile au anunțat că în ultimele zile alte trei persoane au murit din cauza virusului gripal sezonier A ( H1). 

Primul deces a fost înregistrat la sfârșitul lunii decembrie, la Galați, iar de atunci, numărul victimelor a ajuns la 12. În același timp, și numărul îmbolnăvirilor a crescut, iar în ultima săptămână încă 76 de români au fost diagnosticați cu virusul gripal sezonier A ( H1).

În afară de virusurile gripale, în perioada asta circulă şi alte virusuri care produc infecţii respiratorii, unele semănând destul de bine cu taboul clinic al gripei. În plus, sunt şi bacterii care, la fel, pot da infecţii de tract respirator superior.

Persoanele care prezintă un risc mai ridicat de complicații grave ca urmare a gripei sunt: copiii cu vârsta sub cinci ani, adulții de peste 65 de ani, gravidele, persoanele cu un sistem imunitar slăbit, care suferă de boli cronice (astm, diabet, afecțiuni cardiace, afecțiuni renale) sau obezitate. Vaccinul antigripal anual este recomandat în special în cazul acestor persoane.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ