Share

Primarul și viceprimarul comunei Bârnova s-au luat la bătaie în sediul primăriei

Primarul din Bârnova, Mihai BALAN nu dorește să accepte voluntarii propuși de bisericile din comună pentru noaptea de înviere. Voluntarii ar trebui să ducă lumina din poartă în poartă fiecărui localnic al comunei.
Edilul de Bârnova, deranjat de această inițiativă a bisericii a cerut șefului de post din localitate, Ciprian ACIOBĂNIȚEI să-i amendeze pe toți voluntarii care în noaptea de Înviere ar duce lumina cetățenilor. Totul s-a întâmplat duminică (13.04. -n.r.) în timpul ședinței de lucru.
Prezent la ședință, viceprimarul Constantin LUCA, a fost deranjat de atitudinea pe care primarul Mihai BALAN a abordat-o față de inițiativa bisericilor din comună și a cerut să fie arătată mai multă indulgență.
Părerea viceprimarului, l-a deranjat pe edilul de Bârnova care a apelat la violența fizică și verbală pentru a-și impune punctul de vedere.

Constantin LUCA, viceprimarul comunei Bârnova: ”I-am comunicat domnului primar că este o ilegalitate ceea ce face atâta timp cât voluntarii vor avea legitimație emisă de biserică”

Contactat de către reporterii Ziarului Regional Bună Dimineața, filiala Iași, viceprimarul Constantin Luca a declarat că nu este prima situație în care primarul comunei Bârnova, Mihai BALAN își urmărește doar propriile interese și demonstrează un carcater complet deplasat în raport cu lucrătorii sau colaboratorii din Primărie și Consiliul Local al Comunei Bârnova.

”Domnul primar nu mă are de mult timp la suflet, dacă pot spune astfel deoarece eu am încercat să îl conving să facă lucrurile cât se poate de transparent pentru comună și activitatea noastră să fie cât se poate de transparentă, fără ca dumnealui să facă presiuni asupra angajaților primăriei să încalce legea.

În ședința de lucru pe care am avut-o duminică (13.04. -n.r.), domnul primar i-a sugerat șefului poliției locale să îi amendeze pe voluntarii bisericii care urmează să împartă lumina în comună

Domnul primar a fost deranjat de propunerea bisericii deoarece își dorea să împartă dumnealui cu voluntarii săi lumina de Înviere.
În momentul în care am văzut că dumnealui intenționează să dea dispoziție poliției, i-am comunicat domnului primar că este o ilegalitate ceea ce face atâta timp cât voluntarii vor avea legitimație emisă de biserică. În acel moment dumnealui s-a ridicat și m-a îmbrâncit spre ieșirea din sală. 
Am depus o plângere la Postul de Poliție din Bârnova, întrucât atitudinea domnului primar lasă de dorit mai ales în astfel de momente.
Nu am putut să nu dau atenție limbajului vulgar a domnului primar la adresa preoților din comună și sarcinile nelegale pe care încerca să le traseze Poliția Locală pentru seara de Înviere în comuna Bârnova. Vreau să menționez că nu este pentru prima dată când domnul primar acționează jignind și agresând verbal și fizic asupra mea”, a declarat viceprimarul comunei Bârnova, Constantin LUCA.

Share
Citeste si   MINCIUNA tandemului ALEXE-CHIRICA are picioare SCURTE: Iașul nu va fi conectat la nicio AUTOSTRADĂ, dar va avea 21 de AUTOBUZE second HAND
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ