Share

20 de zile de căldură letală pe an. Ecosisteme prăbuşite. Mai mult de un miliard de oameni strămutați

Toate acestea sunt scenarii probabile care vor devasta societăţi până în 2050, dacă nu se vor lua măsuri rapide şi concrete pentru a opri încălzirea globală, conform raportului unui think tank susţinut de un fost şef al Armatei Australiene, relatează CNN.

Lucrarea scrisă de Centrul Naţional pentru Restaurarea Climei nu este un studiu ştiinţific, ci o încercare de a modela scenarii cu privire la viitorul planetei în funcţie de cercetări existente. Ea arată un viitor întunecat în care mai mult de un miliard de oameni sunt strămutaţi, producţia de alimente scade semnificativ, iar unele dintre oraşele cele mai populate ale planetei vor fi parţial abandonate. Cuvântul înainte al articolului este scris de Chris Barrie, un amiral pensionat şi fostul lider al Forţelor de Apărare Australiei care spune că „după războiul nuclear, încălzirea globală produsă de umanitate este cea mai mare ameninţare la adresa vieţii pe planetă”.

Acest raport nu reprezintă prima încercare a cercetătorilor de a atrage atenţia asupra prtoblemelor sociale care ar putea rezulta din încălzirea globală. În martie, un articol al ONU a avertizat că perioada în care umanitatea mai poate să acţioneze pentru a schimba lucrurile este pe sfârşite

ONU mai spune că într-un scenariu în care umanitatea continuă ca până acum, milioane de morţi premature sunt de aşteptat din cauza poluării aerului, exctincţii în masă ale anumitor specii care afectează capacitatea de a furniza alimente şi alte resurse. Poluarea apelor va face, de asemenea, ca infecţiile cu microbi rezistenţi la antibiotice să fie una dintre cauzele majore ale mortalităţii până în 2050.

Citeste si   ACUZAȚII de FURT la USR IAȘI! Nimeni nu s-ar fi AȘTEPTAT la un astfel de COMPORTAMENT din partea deputatului Cosette CHICHIRĂU

De asemenea, în mai, IPBES, un grup de cercetători afiliat ONU, a lansat un raport asupra biodeviersităţii globale care arată că 75% din suprafaţa terestră a planetei a fost „alterată semnificativ” şi un milion de specii se confruntă cu extincţia iminentă.

Un alt raport din această săptămână, din partea companiei de management al riscurilor pentru mediu, CDP, a avertizat că cele mai mari companii din lume ar putea avea pierderi de 1 trilion de dolari ca urmare a schimbărilor climatice.

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ