Share

Peste 800 de incendii s-au înregistrat, la nivel naţional, în ultimele 48 de ore, pompierii militari fiind solicitaţi la de şase ori mai multe intervenţii de stingere, comparativ cu media zilnică obişnuită, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În anul 2016 s-au derulat 11.165 intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată şi mirişti.

Conform datelor statistice gestionate la nivelul IGSU, în anul 2016 s-au derulat 11.165 intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată şi mirişti.

În urma acestora, pompierii au salvat 26 adulţi şi cinci copii, precum şi bunuri în valoare de 214 milioane lei. Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 22 au avut de suferit din cauza acestor incendii.

Potrivit IGSU, faţă de media zilnică a anului trecut , care era de 76 incendii, în cele două zile s-au produs de şase ori mai multe evenimente, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale însemnate.

Citeste si   5.343 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ