Share

Flăcări uriaşe au luminat, azi-noapte, cerul, în localitatea buzoiană Poşta Câlnău. Un restaurant situat pe marginea drumului naţional 2 a luat foc.

Pericolul de explozie a fost foarte mare, pentru că în interior se aflau mai multe butelii. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările, dar nu au mai putut salva mare lucru din construcţia care se întindea pe aproximativ o mie de metri pătraţi.

Primul apel la 112 a fost făcut în jurul orei două şi jumătate. Salvatorii au ajuns la restaurantul în flăcări cu nu mai puţin de 14 autospeciale şi o ambulanţă smurd. Clădirea construită din lemn ardea puternic, iar fumul se vedea de la mare depărtare. Din fericire, în interior nu se afla nimeni. Pompierii au fost, însă, în mare pericol, pentru că în bucătăria localului erau trei butelii care ar fi putut să explodeze în orice moment.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE

În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta cu ardere generalizată, degajare intensă de fum, flăcări înalte, cu posibilități de propoagare la vecinătăți. Clăirea construită din lemn, peste o mie de metri pătați ca suprafață, parter plus mansardă, ardea generalizat. Colegii mei au scos din zona bucătăriei trei butelii. Incendiul nu mai prezintă pericol de propagare.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

La scurt timp după apariţia salvatorilor, au venit şi proprietarii localului, care au fost anunţaţi de un cunoscut care trecea cu maşina prin zonă şi a văzut dezastrul. Iniţial au crezut că e vorba despre o glumă proastă făcută de amicul lor. Oamenii au spus că nu au nicio idee despre o posibilă cauză a izbucnirii focului, mai ales că plecaseră de scurtă vreme de la restaurant şi scoseseră din priză toate aparatele electrice.

Citeste si   PERSONALUL Serviciului de reintegrare a PENITENCIARULUI Iași vă invită la EXPOZIȚIA REGIONALĂ ”Educație și RESTAURARE prin artă SACRĂ”

Restaurantul care a luat foc avea o capacitate de 200 de locuri, dar şi spaţii de cazare. Localul era închiriat pentru Revelion şi nu era asigurat. Oamenii legii au deschis acum o anchetă şi încearcă să afle care au fost cauzele incendiului.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ