75.000 de PĂDURI AMAZONIENE au fost distruse 

Dezastrul din Brazilia continuă de mai mult de trei săptămâni, 75.000 de păduri Amazoniene  fiind distruse de acest număr record de incendii.

Cu toate acestea, acest dezastru se pare că nu se încadrează în prioritatea autorităților braziliene. Președintele Jair Bolsonaro a desfășurat forțele armate, numai după ce comunitatea internațională a amenințat Brazilia, cu aplicarea sancțiunilor economico-diplomatice.

Brazilia refuză ajutorul G7 

Brazilia refuză ajutorul pe care statele din G7 pentru combatarea incendiilor din Amazonia, dorește să i-l acorde. Această afirmație a fost făcută de către șeful de cabinet al președintelui.

Acest ajutor, oferit de țările occidentale este considerat de către Ministerul Mediului, ca fiind benefic.

Grupul G7, format din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA, a hotărât să aloce 20 de milioane de dolari, cu scopul de a salva Pădurea Amazoniană.

Odată cu arderea pădurilor Amozoniene, este distrus și 20% din oxigenul planetei. În același timp, și pădurile din Siberia se confruntă cu un număr record de incendii de vegetație. Cu trei săptămâni în urmă a fost înregistrat tot un număr record de incendii în pădurile din Alaska.

LĂSAȚI UN MESAJ