Share

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă noaptea, în clubul Bamboo din Capitală, acesta arzând în totalitate. 42 de persoane au fost transportate la spitalele din Capitală, fiind intoxicate cu fum. Una dintre victime, intubată. 27 autospeciale SMURD, la faţa locului.

UPDATE, ora 11:20:  Primarul sectorului 2, Mihai Toader, a declarat că, dacă în urma controalelor efectuate la Clubul Bamboo, ISU ar fi stabilit că trebuie închis, l-ar fi închis. “Ar trebui rejudecată legislația în domeniu. Normativele au fost modificate esențial după incendiul din Colectiv”, a precizat acesta, la Realitatea TV.

Întrebat câți operatori economici din sectorul 2 funcționează doar pe baza avizului ISU, primarul a mărturisit că nu știe sigur, însă spune că ar fi “puțini, sub 40%”.

“În anul 2005 a avut loc un alt incendiu în acest club. La câțiva ani după incident, au cerut autorizația de construcție. Au obținut-o în 2008. Până când au reconstruit acest club au avut o activitate restrânsă”, a mai spus Toader.

UPDATE, ora 11:00: Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, în control la Spitalul Floreasca. Ministrul a confirmat că în club se fuma.

Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Întrebată dacă se poate vorbi, în acest moment, şi de pierderi de vieţi omeneşti în incendiul de la Bamboo, Camelia Dan a declarat: “După ce vom peria tot perimetrul pe care a acţionat incendiul, vom putea spune dacă au existat.”

UPDATE, ora 8:45. Potrivit viceprimarului sectorului 2, Dan Cristian Popescu, Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare. “Nu cred că au avut avut vreodată actele în regulă”, a spus acesta, într-o intervenţie la Digi 24.

UPDATE, ora 7:40. “La acest moment, echipele de pompieri se reduc la 14. Continuă acţiunea, incendiul nu se mai desfăşoară, mai sunt câteva puncte care mocnesc. La faţa locului vor mai rămâne trei echipaje de prim-ajutor şi o maşină de Terapie Intensivă, mai mult pentru pompieri. Starea de sănătate a persoanei internate la Floreasca a evoluat, a fost scoasă de la aparate, este conştientă şi în stare bună. Este o persoană de sex feminin”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, acesta a declarat că, potrivit unui bilanţ oficial, 38 de persoane au fost transportate la spitalele din Capitală. În prezent, doar 10 se mai află internate. Acestea au suferit intoxicaţii cu fum sau hipotermii.

Citeste si   Alexandru MURARU este noul deputat PNL IAȘI în urma VACANTĂRII mandatului lui Costel ALEXE

Pe de altă parte, Arafat a ţinut să precizeze că, în acest moment, nu se poate stabili cu exactitate dacă în interiorul clubului se mai află vreo victimă.

La faţa locului a fost amplasat un spital mobil.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis dosar penal pentru distrugere.

“Toate dotările privind evacuarea au fost funcţionale. Clubul deţine toate documentele necesare”, a declarat avocatul clubului.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale în urma incendiului, o singură persoană fiind grav rănită. În prezent, 27 de persoane necesită îngrijire medicală. O victimă se află intubată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, fiind intoxicată cu monoxid de carbon.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situația în zona incendiului din Clubul Bamboo este, la această oră, “sub control”, deși mai sunt focare în incinta prăbușită pe care pompierii se luptă să le stingă.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

“Situația este sub control, clădirea este prăbușită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor și incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenție – o mare parte le-am trimis înapoi la stații, din serviciul de ambulanță și SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Și colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a afirmat Arafat, într-o declarație de presă susținută în jurul orei 7:00.

Totodată, el a reiterat că, până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea acestuia, nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

Un martor a declarat că în club se fuma, deşi era interzis.

Toţi pompierii din Bucureşti se află la faţa locului.

Sute de oameni erau în club, în momentul izbucnirii incendiului. Potrivit martorilor, o persoană a sărit de la etaj pentru a se salva din flăcări.

.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ