Share

Slujba de Bobotează de la Biserica din lemn „Sfânta Înviere“ din Săvinești a fost întreruptă brusc, vineri, din cauza unui incendiu izbucnit în altar.

Credincioșii au fost de îndată evacuați și la ora 9:32 s-a sunat la 112. Echipajele formate din 19 subofițeri conduși de adjunctul lt.col. Mihai Mitrea, șeful Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, de lt.col. Cătălin Leonte comandantul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și de ofițerul de presă al ISU Neamț, locotenentul Marcel Bucur Țepeș, au ajuns rapid la locul solicitării.

Citeste si   Dumitru Dragomir - invalidat de instanţă pentru CGMB; Elisabeta Lipă şi Anghel Iordănescu vor fi consilieri generali

Pentru evitarea unui dezastru la un lăcaș de cult vechi de aproape 200 de ani, pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, autoscara mecanică și un echipaj SMURD.

„Când am ajuns la fața locului, s-a constatat că arde un perete, în altar, din cauza unei sobe supraîncălzite. Incendiul a fost stins repede, nu a ars decât un metru pătrat din perete și nu au fost victime“, a declarat ofițerul de presă.

Citeste si   Actorii Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, recompensaţi cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Varşovia

Câțiva din membri SVSU Săvinești au dat și ei o mână de ajutor, ajutând la evacuarea oamenilor, fără panică, din biserică, până la venirea militarilor.

Biserica „Sfânta Înviere“ a fost construită în anul 1820 de credincioși. Este realizată din bârne pe soclu de piatră, într-o arhitectură ce poartă amprenta stilului popular religios, de o frumusețe simplă și zveltă.

Citeste si   Actorii Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, recompensaţi cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Varşovia

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ