Share

În data de 09.09.2020 ora 20:45, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Frumosu, au intervenit cu 5 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Vama.
Focul s-a inițiat dintr-o magazie din lemn, a unei gospodării, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Citeste si   Festivalul Filmului Francez începe miercuri; se va desfăşura în 11 oraşe

De aici, incendiul s-a propagat la alte două construcții anexe și la acoperișul și mansarda casei de locuit, precum și la o construcție din gospodăria învecinată.
Au ars acoperișul și mansarda casei de locuit, acoperișul celor două anexe gospodărești și magazia din lemn. S-au degradat tencuieli și zugrăveli interioare și exterioare, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier și alte bunuri.

Citeste si   (P) Alexandru RĂDULESCU(PSD): „În Parlamentul României s-a ADOPTAT PROIECTUL de lege referitor la rectificarea BUGETULUI de stat pe 2020”

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două persoane

 


La gospodăria învecinată, a ars, pe 10 mp, acoperișul unei bucătării de vară, pe aceeași suprafață fiind afectată și izolația exterioară a unuia dintre pereții construcției.
Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două persoane. Prima, o femeie de 20 de ani, care a suferit un atac de panică, iar a doua, un bărbat de 26 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul unui braț. Ulterior, după ce au primit îngrijiri medicale, cele două persoane au refuzat transportul la spital.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:35, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și gospodăria învecinată, cu bunurile aferente.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ a județului! La nivelul județului SUCEAVA se înregistrează un număr de 5029 de persoane declarate VINDECATE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ