Cinema Victoria va avea o nouă înfățișare 

În această săptămână încep lucrările de reabilitare a Cinematografului Victoria din Iaşi. Proiectul constă în consolidarea acoperişului, modernizarea sălii de spectacole şi racordarea la reţeaua de energie termică a municipiului Iaşi.  Printre intervențiile de modernizare se remarcă amenajarea unei grădini suspendate pe acoperișul clădirii. Prima grădină de acest fel din Iași de pe o clădire publică.

Ulterior, până la sfârșitul verii, vor începe lucrările de reabilitare și la spațiile interioare. În total, suma investită ajunge la peste 160.000 euro. Banii necesari au fost alocați de către Primărie. Cinematograful Victoria va deveni un loc ideal pentru organizat evenimentelor cultural – educaționale. Acoperișul se va transforma într-o grădină suspendată, va fi montat gazon, vegetație mică și medie controlată. Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 octombrie (inclusiv pentru lucrările la interior).

Pentru acoperiș suma necesară ajunge la 60.000 euro, iar reabilitarea spațiilor interioare la peste 100.000 euro. Managerul Ateneului Naţional din Iaşi a anunţat că, în luna septembrie a acestui an, Cinematograful Victoria ar putea fi redeschis publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ