Share

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost în cursul zilei de joi la Moara unde a avut loc inaugurarea conectării a 1.000 de gospodării la gazul metan.

Următoarele investiții pentru gazul metan se vor face la Sadova

Președintele îi îndeamnă și pe ceilalți primaridepună proiectele pentru extinderea rețelei de gaze naturale pentru că în jurul Sucevei sunt multe localități care așteaptă gazul metan, mai ales că distanța până la magistrală nu este foarte mare.

Citeste si   Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu: Va fi restaurată pictura exterioară de la Mănăstirea Suceviţa

 

„Nu cu mulți ani în urmă împreună porneam acest proiect. A venit primarul de la Moara, Ferdinad-Eduard Dzinischi și ma întrebat cum văd eu aceste lucruri și atunci țin minte că i-am spus: „Trebuie să ai cel puțin o mie de beneficiari.” Mi-a spus că are și l-am trimis la Transgaz pentru discuții. De atunci practic au început toate procedurile, 1 an și ceva a durat toată construcția acestei rețele. Vreau să felicit și constructorul, operatorii și investitorul pentru că au avut curaj să investească în Moara. Din câte știu sunt 1000 de case care vor avea gaz metan imediat, dar mai sunt circa 1000 de case care așteaptă gazul metan. Până la urmă înseamnă civilizație. Mă bucur că următoarele investiții în județul Suceava vor fi la Sadova și primarul de acolo s-a implicat și îl felicit.

Noi avem în Suceava în jur de 37 de primării cu studiile de fezabilitate făcute, dar pentru următorii ani cred că cel mai important lucru după apă, canal, este gazul metan. „, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Guvernul a dat posibilitatea ca circa 1 miliard de euro, fonduri pentru primăriile care doresc să ducă gaz metan în localitățile lor.

Președintele crede că va fi o „bătălie” pentru finanțarea proiectelor de extindere a rețelelor de gaze naturale.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ