Share

Restricţiile pentru pelerinajul de la Iaşi au fost ridicate începând de astăzi (16.10. -n.r.). Asta înseamnă că va fi permis accesul credincioșilor din toată ţara.

În funcţie de numărul celor care vor sta la rând, preoții nu exclud să scoată, din nou, racla cu Sfintele Moaştele ale Cuvioasei Parascheva în curtea Catedralei.

Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

O astfel de decizie va fi luată însă doar dacă numărul pelerinilor va face imposibilă păstrarea regulilor sanitare în interior.

Ridicarea restricţiilor vine după opt zile în care doar cei cu buletin de Iaşi au avut voie să se închine la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Măsura a provocat proteste inclusiv în ziua de hram şi a fost încălcată, preţ de câteva ore, pentru detensionarea situaţiei.

Citeste si   Proiectul ”Fii RESPONSABILĂ de sănătatea ta” inițiat de IRO IAȘI are ca SCOP prevenirea CANCERULUI de SÂN

În urma incidentelor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ