Share

Se reiau cursele pe Aeroportul din Iași începând cu data de 15 mai

Odată cu intrarea în starea de alertă, de pe Aeroportul Internațional Iași vor fi operate mai multe zboruri.

Primele curse vor decola chiar astăzi 15 mai cu destinația Dortmund respectiv Liverpool, următorul zbor fiind programat pentru duminică 17 mai, către Eindhoven.

Mai multe curse atât interne cât și externe vor fi reluate de luni, când locuitorii Moldovei își vor putea cumpăra bilete cu destinația București, Roma, Milano, Bologna.

În luna iunie ar urma să fie operate curse spre Catania, Veneția, Bruxelles, Tel Aviv, Larnaca, și Viena.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Cătălin BULGARIU: ”Dacă pe data de 14 mai se ridică restricțiile militare, asta înseamnă că pe 15 mai companiile aeriene vor relua zborurile”

Aeroportul Iași este în contact permanent cu operatorii aerieni, și din dialogul cu aceștia a rezultat că toate companiile aeriene care operează pe aeroportul din Iași vor relua cursele regulate de pasageri a doua zi după ce se ridică restricțiile de operare impuse de statul român prin ordonanțele militare.

Așadar, dacă pe data de 14 mai se ridică restricțiile militare atunci înseamnă că pe 15 mai companiile aeriene vor relua zborurile. Mai există o singură condiție: aceste restricții de zbor să fie și în statele în care ajunge ca destinație zborul care pleacă din Iași”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional din Iași.

Curse pentru românii care pleacă la muncă în străinătate

Instalarea stării de urgență a însemnat pentru România și sistarea zborurilor, la fel cum s-a întâmplat și în cazul altor state ale lumii. Chair și așa, Aeroportul Iași, a mai operat în unele cazuri speciale anumite zboruri.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

,,Avem doar o singură cursă regulată pe ruta Iași – Billund cu o frecvență biseptămânală miercurea și duminica. În rest se mai realizează zboruri umanitare, zboruri medicale și zboruri charter pentru românii care vor să meargă la muncă în Europa. Au fost și încă sunt multe zboruri către Germania, Anglia, Olanda, Austria”,  a mai declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional din Iași.

Accesul în Aeroportul Iași este permis numai persoanelor care poartă mască de protecție. Măsura este luată în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare și are drept scop evitarea răspândirii virusului COVID -19 în rândul persoanelor sănătoase.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Share

LĂSAȚI UN MESAJ