Share

Negocierile sindicatului cu conducerea regiei Romatsa, care are monopolul dirijarii traficului aerian din Romania, au esuat luni, iar angajatii vor intra marti în greva la ora 9.00, au anuntat reprezentantii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), la iesirea de la negocierile de la Ministerul Transporturilor.

Angajatii vor asigura, conform legii, cel putin 30% din traficul aerian, scrie News.ro. Luni dimineata, inaintea inceperii negocierilor, Diaconu preciza ca greva controlorilor de trafic aerian este pentru a salva regia si ca ea nu are legatura cu minivacanta de Rusalii, nici cu salariile, informeaza stirilekanald.ro

Pe perioada grevei, angajatii vor asigura 30% din trafic, insa nu este posibil sa fie anuntate in prezent exact cursele care vor fi anulate sau intarziate, deoarece decizia va fi luata de catre Eurocontrol, au precizat sindicalistii.

O astfel de greva ar paraliza practic toate zborurile spre si dinspre aeroporturile romanesti. Controlorii nu au anuntat inca ce durata ar putea avea greva. Luni dimineata a inceput la Ministerul Transporturilor o ultima runda de negocieri pentru a incerca dezmorsarea situatiei.

Angajatii Romatsa vor declansa greva generala in 30 mai, pe termen nelimitat, incepand cu ora 9.00, a anuntat inca de joi Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR).

“Dialogul cu partenerul social, inceput inca din luna martie 2017, continua cu maxim de implicare si responsabilitate in vederea identificaarii solutiilor care sa conduca la stingerea conflictului de munca. In acest sens, managementul si-a manifestat intreaga disponibilitate, prin negocieri zilnice cu partenerul social, inclusiv sambata si duminica, consemnate in procese verbale”, a precizat Romatsa.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ