Share

Mărţişorul, micul obiect prins cu un şnur alb-roşu, este oferit persoanelor apropiate pe 1 Martie, ca vestitor al sosirii primăverii, primind în ultimii ani semnificaţii diverse, de la podoabă aducătoare de noroc până la simbol al renaşterii naturii.

În vechime, mărţişorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui. Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, lumină-întuneric, căldură-frig. Scopul purtării lui este să-ţi apropii Soarele, purtându-i cu tine chipul. Astfel, te faci prieten cu Soarele, împrumutând de la acesta putere, frumuseţe, veselie, sănătate, cinste, bucurie şi puritate sufletească.

În spiritul bunei cooperări pe care Poliţia de Frontieră Română o are cu Poliţia de Frontieră din R. Moldova, anul acesta, la 1 Martie, pentru al doilea an consecutiv, la mijlocul podului rutier Albiţa-Leuşeni, reprezentanţi ai celor două autorităţi de frontieră s-au întâlnit pentru a saluta împreună venirea primăverii şi a-şi oferi simbolic un mărţişor. În ciuda cerului înnorat, momentul a fost plin de tinereţe, prospeţime şi căldură, producând emoţii vii şi zâmbete calde de ambele părţi ale râului Prut.Să nu uităm că anotimpurile vin şi trec, însă fiecare om păstrează în sufletul său un anotimp.

Citeste si   Ce faci când te lovești de capriciile vestimentare ale copilului tău?

Să încercăm să păstrăm veşnic în sufletul nostru PRIMĂVARA, a scris pe facebook Poliția de Frontieră Iași


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ