Share

Învățământul online rămâne cea mai SIGURĂ formă de predare în această perioadă

În urma solicitării făcute de reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, formulată în urmă cu mai bine de 3 săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean Iași a oferit un răspuns cu privire la măsurile luate în contextul predării online. Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță pentru elevi, cadre didactice, personal al școlii și părinți.

Se continuă învățarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar 

În Iași, la fel ca pe teritoriul întregii țări, cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal rămân suspendate, dar se continuă învățarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar curent.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

Deși Inspectoratul Școlar Județean Iași nu are atribuții în dotarea unităților de învățământ cu mijloace și materiale informatice necesare procesului educațional, pentru a veni în sprijinul școlilor, ISJ Iași a înaintat tuturor primăriilor din județ adrese prin care să aducă în atenția acestora nevoia de susținere a școlilor pentru ca toți elevii să aibă acces la învățarea online prin echipamente și conexiune la internet.

Ca urmare a acestui demers, prin inițiativa autorităților publice locale, au fost achiziționate pentru elevii din județul Iași 35 de laptopuri, 6 desktopuri, 574 de tablete, 370 de cartele de telefon pentru acces la internet. În urma donațiilor făcute de O.N.G.-uri sau de alți parteneri educaționali, elevii din comunitățile defavorizate au primit 61 de laptopuri, 53 de desktopuri, 81 de tablete, 7 telefoane smart și 924 de cartele pentru acces la internet. Datele centralizate de I.S.J. Iași reflectă faptul că următoarele unități de învățământ au beneficiat, prin colaborare cu autoritățile publice locale, de echipamente informatice:

 • Școala Gimnazială Ciurea – 210 tablete și cartele de acces la internet;
 • Școala Gimnazială Sirețel – 120 de tablete;
 • Școala Gimnazială Lețcani – 69 de tablete;
 • Școala Gimnazială Grajduri – 60 de tablete și 3 laptopuri;
 • Școala Gimnazială Vânători – 60 de tablete și cartele de acces la internet;
 • Școala Gimnazială Muncelul de Sus – 24 de tablete;
 • Școala Gimnazială Gorban – 21 de tablete și cartele de acces la internet;
 • Școala Gimnazială „Constantin Teodorescu” Războieni – 17 laptopuri;
 • Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași – 13 laptopuri, 1 desktop;
 • Liceul Tehnologic Vlădeni – 10 tablete și cartele de acces la internet;
 • Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași – 2 desktopuri, 2 laptopuri;
 • Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași – 2 desktopuri;
 • Școala Gimnazială „Alecu Russo” Iași – 1 desktopau declarat reprezentanții ISJ Iași.
Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

 Ofertă de licitații pentru achiziționarea unor servicii de trafic de date cu 470 de tablete incluse

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași mai declară că în perioada următoare, pentru continuarea cursurilor online, în comuna Tătăruși este demarată ofertă de licitații pentru achiziționarea unor servicii de trafic de date cu 470 de tablete incluse, iar durata contractului este de 24 de luni. 

Citeste si   Ieșenii MĂNÂNCĂ o pâine mai SCUMPĂ anul acesta! Mihai, agricultor: ”SECETA a DISTRUS hectare ÎNTREGI”

În comuna Costuleni, Primăria face demersuri pentru cumpărarea a 180 de tablete conectate la internet, iar Consiliul Local Miroslava a aprobat, în sedința din data de 30 aprilie, alocarea unui fond de 320.000 lei pentru achiziționarea a unui număr de 800 de tablete destinate elevilor din comuna Miroslava pentru a le facilita accesul la forma de învământ online impusă de reglementările în vigoare.

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ