Share

Medicul ieșean, Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, a declanșat un scandal monstru

Medicul ieșean, Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, a declanșat un scandal monstru pe motiv că în unitatea medicală stocurile materialelor de protecţie ar fi epuziate iar medicii își pun viața în pericol pentru că nu dispun de costume de protectie.

„Cineva trebuie să spună adevărul! Nu avem mășţi de protecție. Ne vom îmbolnăvi cu toții! Șase colegi au intrat în autoizolare! Suntem în pericol”, a declarat Mihnea Hurmuzache.

Un scandal similar a avut loc și în București la Spitalul Colțea, unde medicul Marian Stamate s-a arătat indignat de faptul că nu există echipament special de protecție pentru el și colegii săi, în pragul pandemiei de coronavirus. Stamate a declarat că „am văzut măștile și echipamentele de protecție doar de la televizor” . Ulterior, mass-media a elucidat cazul. Echipamentele au fost prezentate în cursul aceleași zile de către Managerul Spitalului, Mircea Lupușoru.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Aceeași situație s-a petrecut și la Iași. Pentru a verifica declarațiile alarmante ale medicului Hurmuzache, o echipă a Ziarului ”Buna Dimineața Iași” s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a discuta cu managerul spitalului, Prof Dr. Carmen DOROBĂȚ pe tema acuzațiilor formulate de către dr. Mihnea Hurmuzache.

Întrebată care este poziția oficială a Spitalului în problema stocurilor de echipamente de protecție, Managerul Carmen Dorobăț a declarat că spitalul este aprovizionat și că în continuare se discută cu furnizorii pentru a completa stocul de măști și combinezoane.

Carmen DOROBĂȚ: ”Am stat tot timpul în legătură directă cu furnizorii pentru a aduce materiale și pot spune că am și finalizat”

”Trebuie să recunosc că nu prea am avut timp să urmăresc ceea ce s-a întâmplat astăzi în fața spitalului. Am înțeles că s-a declarat că nu avem materiale de protecție. Foarte greu se face aprovizionarea cu materiale de protecție zilele acestea, motiv pentru care nu am avut timp să văd ce s-a scris în presă. Astăzi am stat tot timpul în legătură directă cu furnizorii pentru a aduce materiale necesare și pot spune că am și finalizat.

Astăzi la prânz (18.03 – n.r.) aveam 1500 de măști cu filtru HEPA, 500 cumpărate de către spital și 1000 prin sponsorizare, de asemenea 10.000 de măști cu pliuri și mai avem 100 de combinezoane. De ieri avem blocată o comandă la un furnizor pentru 1000 de combinezoane și pentru dezinfectanți am primit prin sponsorizare.

Nu am avut timp să văd ce s-a declarat în presă pe acest subiect și pot preciza că nu am avut timp să mă gândesc la ce măsuri vor fi luate pentru declarațiile făcute. Problema noastră nu este că nu avem finanțare, avem finanțare, am primit și multe sponsorizări, dar problema este că distribuitorii și-au terminat stocurile și trebuie să se aprovizioneze, astfel nu putem cumpăra cantități foarte mari.

Din fericire, în cursul dimineții de astăzi (18.03 – n.r.), nu am mai avut nici un caz pozitiv. Avem două secții destinate confirmaților și o parte dintr-o secție pentru suspecți. Suntem pregătiți pentru a intra și într-o altă secție dacă este cazul. Controalele și externarea se face după anumite criterii foarte bine determinate de protocolul fixat la nivelul Comisiei Specializate de Boli Infecțioase, care se bazează pe protocolul francez, care a fost dat publicității pe 12 martie”, a declarat Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ