Într-un comunicat redactat într-o notă extrem de personală, liderul liberalilor din plenul Consiliului Județean Iași sare efectiv la gâtul noului manager al Spitalului de Copii Sf Maria. Acțiunea politicianistă de intruziune este de natură să împiedice procesul de reformare a spitalului 

Confruntat cu dificultăți financiare și aflat totodată în plin proces de reabilitare a infrastructurii, Spitalul de Copii Sf Maria din Iași necesită în această perioadă o atenție și un sprijin activ din partea autorităților dar și al propriului personal.

Spitalul a fost lăsat cu datorii imense de către fostul Manager Radu TERINTE. Organizarea internă a fost ultima preocupare a lui Terinte. O altă problemă curentă lăsată drept moștenire de fostul senator PNL și ulterior, manager al Spitalului de Copii Sf Maria este supradimensionarea organigramei de personal.

Se pare că Terinte a acceptat creșterea organigramei de personal în lipsa unor calcule precise și în acord cu bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului.

Astăzi, în sprijinul și apărarea noilor veniți la Spitalul de Copii, sare nimeni altul decât liderul consilierilor județeni liberali din CJ Iași, Romeo VATRĂ!

“Pacient în IAȘI”

Domeniul sănătății reprezintă o prioritate în viața oricărei comunități! SĂNĂTATEA IEȘEANĂ este cu atât mai importantă cu cât anumite SPITALE din orașul nostru deservesc întreaga REGIUNE a MOLDOVEI.

Proiectarea activităților medicale din spitalele ieșene asupra pacienților din toate județele MOLDOVEI onorează dar, totodată și obligă.

“Pacient în Iași” poate fi un sucevean, vasluian, băcăuan, nemțean, botoșănean sau un ieșean!

Începând din această toamnă, Ziarul “Bună Dimineața Iași” se va alătura eforturilor întreprinse de către toți actorii implicați în vederea ridicării standardelor și practicii medicale din Iași la nivelul așteptărilor pacienților, în conformitate cu normele și prevederile în domeniu, stabilite de Uniunea Europeană.

Romeo VATRĂ: “Conducerea “persecutivă, ostilă şi arogantă” de la “Sf. Maria” trebuie să plece!”

Medicii chirurgi de la Spitalul Regional “Sf. Maria” s-au revoltat împotriva noii conduceri a spitalului şi a conducerii Consiliului Județean, formuland acuzatii grave într-o scrisoare deschisă la adresa comportamentului “persecutiv, ostil şi arogant”, manifestat de către managerul importat de la Botoșani şi de către prim consilierul judeţean.

Citeste si   Bilanțul persoanelor INFECTATE cu COVID -19 în România a ajuns la 18.283! 496 sunt din IAȘI

Consider că acuzele aduse sunt pe deplin întemeiate şi este îndreptăţit acest demers de a le aduce la cunoştinţă ieşenilor.

          Informații privind atitudinea ostilă a lui Maricel Popa faţă de personalul spitalului le aveam din anii trecuţi, pe care le puneam pe seama faptului că nu îl agreează pe fostul manager al spitalului.

Citeste si   VEȘTI BUNE pentru TINERII din comuna LESPEZI! Autoritățile locale au început demersurile pentru realizarea unei BAZE SPORTIVE

Consilierul județean Romeo VATRĂ: “Inspecţiile făcute personal la spital, chemând la raport doctorii să verifice prezenţa, denotă un comportament autoritar şi arogant”

Din informaţiile primite ulterior aducerii unui nou manager interimar, care a fost director la o unitate de îngrijiri bătrâni din Botoşani,  am aflat că noul director are acelaşi tip de comportament arogant şi persecutiv. Am aflat, de asemenea, de intenţiile de reducere a schemei de personal cu 200 de locuri şi a liniilor de gardă. Se dovedește prin această scrisoare deschisă ca amploarea nemulţumirilor doctorilor din acest spital important pentru Moldova este mult mai mare.

          Chiar dacă se reabilitează clădirea Spitalului “Sf. Maria” pe fonduri europene, proiect la care a contribuit şi fostul manager, nu pot să nu remarc că singurul spital de sub tutela CJ la care s-au facut investiții în aparatura medicală performantă este “Nicolae Oblu”, unde există o relaţie foarte apropiată între manager şi conducerea CJ.

Citeste si   Situaţia MĂSURILOR întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19

          Interesele personale şi relaţiile de afaceri sau de familie ale lui Maricel Popa sunt cele care primează în luarea deciziilor la vârful judeţului. Managerul de la “Elena Doamna” adus de la Comăneşti şi managerul de la “Sf. Maria” adus de la Botoșani sunt aduși să înlocuiască pe manageri din mediul medical local, fără o motivare bazată pe competențe profesionale.

          Iminenta închidere a maternităţii “Elena Doamna”, situaţia precară a celorlalte spitale din subordinea CJ, nemulţumirile doctorilor, alocarea discreditară a fondurilor pentru investiţii în echipamente şi aparatură trebuie luate în discuţie în cadrul Comisiei de sănătate şi în plenul Consiliului Județean Iași. Sunt grave probleme ale sistemului medical ascunse de către conducere sub preş. Acestea nu se rezolvă prin puseuri de autoritate, ci printr-un management profesionist care să aiba în centrul atenţiei pacientul.

          Grupul consilierilor judeteni ai PNL susţine cererile doctorilor de la “Sf. Maria”, atragem atenţia că nu vom vota o eventuală reducere de personal la acest spital şi cerem conducerii CJ demiterea directorului interimar, Coneliu Mihai, a transmis Romeo Vatră, Liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ