Share

O singură localitate din zona Moldovei se încadrează în scenariul roșu referitor la începerea anului școlar. Conform ISJ Iași, elevii din Bivolari vor începe cursurile în format online.

Discutând cu directorul instituției am aflat faptul că un număr de 147 de elevi dintr-un total de 287, nu dispun de acces la internet sau dispozitivele necesare desfășurării orelor online. De asemenea, este îngrijorător faptul că doar 60% dintre elevii din comuna Bivolari au acces la internet. Pentru rezolvarea acestei probleme, Școala Bivolari a făcut o adresă la primărie. Liviu Teodorescu, primarul comunei continuă să insiste pe ideea că aceste tablete nu sunt necesare pentru că școala va începe fizic din data de 14 septembrie.

Situația achiziționării dispozitivelor necesare pentru accesul la educație din comuna Bivolari a rămas în aer

Reporterii cotidianului ”Bună Dimineața Iași„ au încercat să contacteze toți actorii responsabili de această situație. Din păcate nu s-a ajuns la niciun răspuns concret din partea autorităților.

Directorul Școlii din Bivolari, Țâru Constantin, a declarat pentru reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ faptul că nu se știe data când dispozitivele necesare pentru accesul la educație vor ajunge în mâinile elevilor.

Avem oferta de la Romtelecom dar nu știm când vin. Cel mai probabil ne vor anunța. Vorbim de 147 de tablete„ a declarat Țâru Constantin, directorul instituției.

Am discutat cu primarul comunei Bivolari pentru a înțelege mai bine această problemă cu care se confruntă localitatea. Liviu Teodorescu a evitat subiectul achiziționării acestor dispozitive susținând faptul că elevii vor începe fizic școala. Reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ au încercat în repetate rânduri să-i explice faptul că Inspectoratul a decis faptul că elevii vor începe școala online din cauza situației epidemiologice actuale.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Întrebat despre situația achiziționării dispozitivelor necesare desfășurării orelor online primarul localității Bivoari, Liviu Teodorescu, a declarat:

Pe mine trebuie să mă întrebați dacă copiii sunt sănătoși, nu-s virusați și trebuie să intre în școală. Legea este foarte proastă. Cazurile de Covid-19 le am într-o instituție care este izolată. Deci oamenii de acolo nu ies în comună, nu ies pe străzi. Pe mine să nu mă întrebați de tablete. Eu discut despre faptul că de luni copiii mei trebuie să meargă la școală pentru că sunt sănătoși, nu au nicio problemă

Dacă orele vor continua în regim online, aceste dispozitive sunt o necesitate pentru elevii din Bivolari.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

Nu putem priva de educație un număr de 147 de copii!Primarul comunei Bivolari dă dovadă de o inconștiență totală

Acesta pune pe primul loc bugetul local în loc să se gândească la starea de sănătatea a elevilor. De asemenea, aceste dispozitive vor fi achiziționate din fonduri europene, ci nu din banii primăriei așa cum a declarat Liviu Teodorescu.

Orice cheltuială o faci cu mare chibzuință. Noi nu suntem în posturi să cheltuim bani aiurea. Îi drămuim cu foarte mare responsabilitate„ a mai declarat primarul comunei Bivolari, Liviu Teodorescu.

Am discutat cu purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, Antonina Bleortz despre problema tabletelor din comuna Bivolari. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Iași au declarat faptul că tabletele vor fi achiziționate printr-un program european cu ajutorul Consiliului Local. Din păcate, în urma discuțiilor cu primarul comunei Bivolari am ajuns la concluzia că achiziționarea în timp util a acestor dispozitive nu reprezintă o prioritate pentru autorități.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Contactată de reporterii cotidianului ”Bună Dimineața Iașipurtătorul de cuvânt al ISJ, Antonina Bleortz, a declarat:

Din discuția pe care am avut-o cu domnul director de la Bivolari am înțeles faptul că a luat legătura cu primăria și cu cei de la Romtelecom pentru a vedea dacă se poate îmbunătăți rețeaua de internet pe zona respectivă pentru că ei sunt undeva la graniță și lucrurile sunt puțin mai complicate. Ei încearcă împreună cu Consiliul Local să acceseze fonduri pentru tablete printr-un program european.

În comuna Bivolari școala va începe online. Localitatea se încadrează în scenariul roșu, așa a fost transmis


Share

LĂSAȚI UN MESAJ