Share

Un colier vechi de peste 2.500 de ani a fost găsit îngropat pe un câmp din judeţul Iaşi

Descoperirea a fost făcută de un iubitor de istorie. Bărbatul a predat imediat bijuteria autorităţilor şi aşa a aflat că este extrem de rară şi aparţine unei comunităţi germanice

Cezar Cioran şi-a cumpărat un detector de metale în urmă cu 3 ani şi, ori de câte ori are ocazia, îl foloseşte în apropierea locuinţei sale din comuna Miroslava. Ultima descoperire a făcut-o la începutul acestei luni – un colier vechi de peste 2.500 de ani.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 118.054 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Bărbatul a anunţat, însă, autorităţile de descoperirea făcută.

Bobi Apăvăloaie, consilier Direcţia pentru Cultură Iaşi: „Piesele erau proaspăt scoase din pământ, în cursul acelei dimineţi. După o scurtă expertiză a lor a constat că, de fapt, suntem în prezenţa unei descoperiri importante.”

Colierul a fost dus la Palatul Culturii din Iaşi

Specialiştii spun despre bijuterie că este extrem de preţioasă şi că mai există doar două astfel de exemplare.

Citeste si   Mihai CHIRICA a dat verdictul: PSD este un partid de COMUNIȘTI!

Senica Ţurcanu, şef Muzeul de Istorie Iaşi: „Aparţine unor neamuri germanice care au ajuns aici, pe teritoriul de la est de Carpaţi undeva la finalul secolului 2, secolul 1 ÎH. Această piesă, cu mare certitudine, este o depunere votivă, dar da, această piesă face parte din costumul lor”, informează Digi 24.

După ce va fi expertizat, colierul va fi expus la Palatul Culturii din Iaşi. Specialiştii vor stabili din ce material este făcut, dar şi ce valoare are.

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

Bijuteria va fi expusă, cel mai probabil, anul viitor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ