Share

Caz cutremurător la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. Un copil este tratat cu ciocolată pentru a putea trăi

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași încearcă să salveze viața unui copil care la patru ani cântărește cât un bebeluș de nouă luni.

Prof. univ. dr Marin Burlea, șeful Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iași, a declarat că din cauza problemelor pe care le are cu partea superioară a tractului digestiv, băiatul prezintă distrofie musculară și îi cade părul. Cu toate acestea, micuțul este plin de viață.

Citeste si   Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a hotărât suspendarea activității mai multor agenți economici

“Pacientul a fost adus la noi în urmă cu patru luni, din cauza mai multor probleme grave care i-au afectat tubul digestiv superior, cu o malformație la nivelul esofagului și începutul stomacului, la care se adaugă reflux gastroesofagian.

Din cauza acestor probleme de sănătate nu poate înghiți alimentele. A fost operat de o echipă de la Clinica de Chirurgie.

A necesitat perfuzii de nutriție și a fost supus, până acum, la trei ședințe de dilatație a zonei stenozate din esofag cu bujii Savary, o tehnică care se folosește în serviciul de endoscopie intervențională”, a declarat prof. dr Marin Burlea.

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

“Are o plăcere deosebită să consume ciocolată și dulciuri cu cremă, fără napolitane. Va trebui să îi administrăm și perfuzii cu substanțe nutritive”, a  mai declarat prof. dr Marin Burlea

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ