Share

Deşi în unele state consumul de canabis este legalizat, cele mai multe ţări, inclusiv România, au trecut această plantă psihoactivă pe lista substanţelor ilegale. 

Cu cât valoarea acestei substanţe este mai mare, cu atât mai puternice sunt efectele plantei asupra corpului. Practic, consumul de cannabis determină, în primă fază, relaxarea organismului, care ajută la reducerea anxietăţii.

Efectele diferă în funcţie de câţiva factori precum frecvenţa utilizării, vârsta consumatorului şi cantitatea de marijuana consumată.

Citeste si   APARAT modern de LITOTRIȚIE EXTRACORPOREALĂ la Spitalul Clinic Dr. C. I PARHON! Investiție de 2.036.090 de lei

Marijuana este consumată în joint-uri, în ţigările rulate în care se pun şi părţi din plante, în pipe sau, pentru a evita inhalarea fumului, unii folosesc vaporizatoarele, în care se pun extracte lichide din cannabis.

Potrivit drugabuse.gov, unii amestecă marijuana în mâncare, făcând prăjituri sau bomboane, dar pot fierbe planta făcând ceai.

Citeste si   Începe TOAMNA cu un OUTFIT NOU! Descoperă COLECȚIILE de sezon în magazinele din PALAS

Consumul în exces poate provoca dificultăţi de memorare, greutăţi în a realiza conexiuni între informaţii. Unele studii arată că cei care au început să consume marijuana constant din adolescenţă au pierdut în medie 8 puncte IQ. O scădere constantă a vârstei la care tinerii consumă pentru prima dată se observă şi în România.

„În momentul de faţă, ca prevalenţă de consum, canabisul se află pe primul loc, iar faptul că au existat aceste tendinţe de a aduce în discuţie canabisul pe o componentă cum că nu ar produce aceleaşi efecte asupra organismului ca şi drogurile de risc, cum sunt heroina, cocaina  este o falsă idee, a declarat Sorin Oprea, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ