OMEGA IS COMUNICATIONS SRL, o altă firmă din portofoliul de afaceri al familiei Maricel POPA

Înainte de a trece la analiza firmei OMEGA IS COMUNICATIONS SRL, să ne reamintim de primul episod în care am analizat istoricul, contractele TEHNOTON Iași și bineînțeles acționariatul.

ÎNCRENGĂTURILE familiei Maricel POPA! Președintele CJ IAȘI conduce o REȚEA vastă de interese economico-politice. Episodul I: TEHNOTON SA

Vă informam în episodul anterior cu privire la faptul că societatea TEHNOTON IAȘI are trei acționari: OMEGA IS COMUNICATIONS SRL – 72.5888 %, BADEA D. CRISTINEL IOAN – 6.4049 % și GUȚĂ MARIA – 5.6095 %.

Constatam tot în acel context faptul că Maricel Popa a creat o practică a mascării acționariatului principal, în toate firmele sale. Dădeam doar succint exemplul că în Tehnoton, acționarul principal cu 72.5888 % este OMEGA IS COMUNICATIONS SRL.

Iată că în acest al doilea episod vom analiza activitatea și acționariatul OMEGA IS COMUNICATIONS SRL.

În 2016, Maricel POPA mai figura încă ca asociat în această firmă cu 0.4419%

Cu o vechime de 23 de ani, OMEGA IS COMUNICATIONS SRL are drept obiect principal activitatea în domeniul telecomunicatiilor prin retele cu cablu. Cu o cifră de afaceri de 3.177.411 ron, firma avea în 2016 48 de angajați.

Administratorul firmei este soția lui Maricel Popa, anume Popa Mihaela.

Maricel Popa era asociat în această firmă, la nivelul anului 2016, cu 0.4419%.

Atenție!!!

Din nou acționarul majoritar aparține unei altă firme! Cu 99.5581%, MEDI PAC S.R.L., controlează OMEGA IS COMUNICATIONS SRL. 

Dar și OMEGA IS COMUNICATIONS SRL controlează 72.5888% din TEHNOTON SA

În concluzie, MEDI PAC S.R.L. deține atât OMEGA IS COMUNICATIONS SRL cât și TEHNOTON SA.

Despre MEDI PAC S.R.L. vom discuta în episodul III, pentru a înțelege care sunt persoanele pe numele cărora figurează cea mai mare parte a averii familiei POPA. Cel puțin sumele oficiale. 

Ce “produce” Maricel POPA din activitatea de Președinte al Consiliului Județean Iași, ține de competența DNA și dosarele în care figurează deja dl Popa, vor indica până la urmă de ce soții Popa și-au dosit atât de bine resursele financiare.

Cert este că în eventualitatea unei condămnări penale, statul român nu ar avea ce să execute de pe urma lui Maricel POPA. Președintele CJ Iași și-a luat deja toate măsurile de precauție.

Aceasta este implicarea OMEGA IS COMUNICATIONS SRL în acționariatul păienjănișului de firme creat de familia POPA Maricel:

NumeFunctie%FirmaJudețulLocalitateaExtra
OMEGA IS COMUNICATIONS SRLAsociat99.9916475954 %DAWN ROM SRLIASIIASI
Acționar72.5888 %TEHNOTON SAIASIIASI
Asociat20 %TEHNOTON ELECTRONICS S.R.L.IASIIASI
Asociat20 %COMPANIA DE AVIATIE OMEGA-TEHNOTON SRLIASIIASI
Acționar2.0417380069 %FOTBAL CLUB POLITEHNICA IASI S.A.IASIIASI
Asociat20 %OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRLIASIIASI
Acționar0.0026 %ANTREPRIZA DE LUCRARI DRUMURI SI PODURI IASI S.A.IASIIASI

Așadar … se ramifică tot mai mult asocierile acestei familii:

Despre ANTREPRIZA DE LUCRARI DRUMURI SI PODURI IASI S.A. vom discuta în episodul IV. În această firmă, pentru care familia Popa a reușit să obțină insolvența deși a reportat datorii de 7 496 647 RON la data 2017-12-31, Maricel POPA și-a făcut efectiv de cap, alături de alte nume grele ale Iașului. Oameni care în prezent conduc destinele acestei comunități.

Aceeași implicare a unor oameni cu preocupări foarte diverse și extrem de profitabile o vom găsi și la FOTBAL CLUB POLITEHNICA IASI S.A. Vom trata și acest subiect într-un episod separat.

Activitatea COMPANIEI DE AVIATIE OMEGA-TEHNOTON SRL va fi interesant de urmărit deoarece administratorul acestei firme, este nimeni altul decât Mitică REBEGEA, un personaj care încă mai joacă un rol important în schema Aeroportului Iași. A reajuns în această schemă a Aeroportului fiind propulsat de fostul său patron: nimeni altul decât Maricel Popa, actual Președinte al CJ Iași. Asta în condițiile în care CJ Iași este structură ierarhic superioară Aeroportului Iași.

Acum merită să mai aruncăm un ochi asupra OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL

Firma a fost înființată în 2004 și are ca obiect de activitate Intermedierile in comertul cu produse diverse.

Maricel Popa a deținut 70% dintre acțiuni până în 2016 iar OMEGA IS COMUNICATIONS SRL 20%. Restul de 10% sunt deținute de către o altă firmă de-a familiei Popa, VITALEF SA.

În această firmă Maricel POPA se poate mândri personal cu câteva contracte cu statul extrem de profitabile.

În august 2010, OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL prindea două contracte de 207.745 RON la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi și 114.939 RON la UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI. Și au mai urmat după aceea tot la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi multe alte contracte.

Dar cel mai important contract obținut de dl POPA la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, pe această firmă a fost unul în valoare de 825.306 RON în 2007.

Ca firmă paravan, OMEGA IS COMUNICATIONS SRL, a fost păstrată într-o zonă sigură. Contractele cu statul au fost sporadice și aproape nesemnificative dacă le raportăm la mutările serioase ale familiei Maricel POPA

Contracte modice de 7000 ron în 2013, 8000 ron în 2013, 15.000 ron în 2010 la Consiliul Județean Vrancea sau 6.720 RON tot la Focșani, în 2017 la ENET SA (o firmă de stat care are ca unic acționar Consiliul Local Focșani. Firma are drept obiect de activitate Furnizarea de abur si aer conditionat, deh relații de ale lui Maricel cu Marian … Oprișan … firmituri.)

Până vinerea viitoare, când ne regăsim cu episodul III … toate cele bune!

 

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ