Share

Deoarece salariul minim brut va fi majorat, la 1 februarie 2017, de la 1.250 la 1.450 de lei, indemnizația pentru creșterea copilului se va mări și ea. Concret, începând din februarie, nicio indemnizație de creștere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei (85% din 1.450 de lei), iar celelalte indemnizații vor crește proporțional.

Indemnizația pentru creșterea copilului se majorează

Citeste si   Patru bărbați, reținuți pentru trafic de droguri, în Cluj. Ce au găsit procurorii la locuințele lor - VIDEO

În prezent, indemnizația pentru creșterea copilului are valoarea minimă de 1.062,5 lei (85% din 1.250 de lei), astfel că majorarea efectivă va fi de 170 de lei. Beneficiarul concediului pentru creșterea copilului și, implicit, al indemnizației poate fi oricare dintre cei doi părinți, condiția fiind ca solicitantul să fi obținut venituri impozabile timp de minimum 12 luni în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului. Începând cu jumătatea anului trecut, durata concediului pentru creșterea copilului este unică (doi ani), anterior fiind posibilă și alegerea unui concediu de doar un an.

Citeste si   Monica Anisie: Nu școala afectează creșterea numărului de cazuri. Pericolul este dincolo de poarta școlii

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ