Share

Deși pare că face parte din unghie, lunula se află între unghie și pielea de dedesubt. Aceasta are un rol important în formarea unghiei și deteriorarea acesteia îți poate afecta permanent creșterea unghiei.

Află ce indicii îți poate oferi aceasta despre sănătatea organismului:

Macrolunula – apare atunci când lunula crește în dimensiuni. Pentru persoanele care au strămoși indieni, acesta este un lucru normal, dar pentru ceilalți, indică un dezechilibru endocrin, cum ar fi hipertiroidismul.

Citeste si   Fotografiile terifiante care au încins internetul. Ce au văzut în flăcările care au cuprins biserica

Microlunula sau anolunula – este specifică persoanelor de descendență africană, ce poate indica: arteroscleroza cardiovasculară, boli cromosomiale, boli endocrine, lipsa de fier, anemie, malnutriție, HIV, insuficiență renală, artrita reumatodia.

Uneori, lunula își schimba forma, de la semilună la dreptunghi sau triunghi. Aceasta poate indica sindromul Turner, ce provoacă diformități, durere și disconfort. În plus, mai poate indica probleme cromosomiale, cum sunt sindromul Down, sindromul Edward, sau traume la nivelul unghiilor.

Citeste si   Horoscop 22 septembrie. Discuțiile în contradictoriu te epuizează. Zi cu emoții pentru două zodii

Conform floaredetei.ro, lunala trebuie să fie de culoarea fildeșului, un pic albăstruie pentru cei cu tenul mai închis. În caz contrar, colorarea galbenă apare în urma expunerii la insecticide și pesticide, colorarea în alb apare adesea în cazul pacienților cu insuficienșă renală, ciroză, insuficientă cardiacă, diabet.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ