Share

Cei mai bogați români sunt de peste opt ori mai instăriti decât cei nevoiași, relevă un raport statistic publicat  de oficiul Eurostat.

Inegalitatea dintre bogați și săraci în România a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii zece ani

Indicatorii economici arată că, în ultimii zece ani, în România a crescut ponderea  persoanelor care trăiesc în risc de sărăcie. Un motiv ar fi distribuirea inechitabilă a bunăstării spune Victoria Stoiciu, coordonator de programe pentru Fundaţia Friedrich Ebert România, informează rfi.ro.

Citeste si   Accident grav, la ieșire din orașul Năsăud: doi morți și un rănit, după un impact nimicitor în parcarea unui restaurant

CITEȘTE ȘI …

RePatriot: Care ar fi impactul economic al întoarcerii a 10.000 de antreprenori?


Datele  publicate arată o adâncire puternică a inegalităţilor în perioada 2013-2015, în România care continuă să fie, de departe, ţara membră a Uniunii Europene cu cea mai mare disproporție a veniturilor între bogaţi şi săraci.

Datele Eurostat, colectate anul acesta, dar valabile pentru anul 2015 la nivelul ansamblului comunitar, arată in medie că veniturile celor mai bogati 20% dintre locuitori au fost de 5 ori mai mari ca ale celor grupului care reprezinta o pondere 20 de procente ai celor mai saraci locuitori.

 

Citeste si   EXCLUSIV Dezvăluiri bombă! Un fost ofițer SRI povestește cum recruta Florian Coldea denunțătorii. Șantaj la nivel înalt

Comparațiile cu date publicate în trecut arată că România este ţara în care inegalitatea dintre bogaţi şi săraci a crescut cel mai puternic în ultimii ani, în special în perioada 2013-2015, crescând de la 6 la 8 respectând formula de calcul descrisă anterior.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ