Share

Odată cu aplicarea hotărârii de redeschidere a grădinițelor și creșelor pe timpul verii a crescut și riscul de răspândire a noului Coronavirus. Deși autoritățile au elaborat un ghid pentru organizarea activităților recreative și funcționarea unităților de învățământ pe timpul vacanței, cazurile de Covid-19 continuă să apară.

Două cazuri de coronavirus la o grădiniță din CUG

La finalul lunii iunie a fost confirmat un nou caz al infectării cu noul Coronavirus la grădinița privată cu program prelungit ”Prințesa Anastasia” din Iași. Cazul identificat este un copil care a fost infectat prin contactul direct pe care l-a avut cu alt membru al familiei.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

După acest incident au fost luate măsuri imediate și toți oamenii ce a luat contact direct cu persoana infectată se află în prezent în izolare. Vorbim de un număr de 26 de copii și 6 cadre didactice. Copilul a fost testat după apariția primelor simptome.

Un al doilea caz a fost confirmat la aceeași grădiniță în data de 30 iunie, când alt copil ce a luat contact cu persoana infectată a început să prezinte simptome. Conform metodologiei, copilul a fost testat pozitiv pentru noul Coronavirus.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

Cele două persoane infectate sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și se află într-o stare bună.

Contactat de reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu a declarat:

”Așa cum am spus, primul caz confirmat la această grădiniță este un contact direct cu un caz confirmat din familia copilului respectiv. Al doilea copil având și el simtomatologie a fost testat și a fost confirmat cu noul Coronavirus.

Cei doi copii au o stare de sănătate bună și sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase”.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ