Infirmierele din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, adică aproximativ 500 de persoane, conform propriilor lor estimări, ameninţă cu demisia în bloc dacă nu li se rezolvă revendicările salariale.

La greva de avertisment de două ore, organizată ieri la spital, una dintre infirmierele participante la protest, Gabriela Agachi, a declarat că este „în asentimentul tuturor colegelor” în ceea ce priveşte o demisie în bloc.

„Cred că toate colegele mele sunt în asentimentul meu, cred că o să demisionăm în bloc. Dacă acest spital funcţionează fără noi şi nu are nevoie de noi, ca infirmiere, ca îngrijitoare, de ce nu? Să lucreze aceia care au salarii exorbitante. Ni se spune că suntem o echipă, dar dacă numai cei mari mănâncă şi au datorii şi noi nu valorăm nimic, de ce să nu demisionăm în bloc? Nu ştiu dacă vreo colegă de-a mea poate să spună că este mulţumită cu salariul pe care îl ia acuma.

Lucrăm cu personal foarte puţin, suntem întinse la maxim, noi n-am spus niciodată că nu muncim”, a afirmat Gabriela Agachi, nemulţumită că „salariile s-au mărit la toate categoriile, din toate spitalele, numai nouă nu”. Ea a spus că o infirmieră are un câştig net de 2.100 lei şi că prin modificarea regulamentului de sporuri, au pierdut în jur de 200 de lei la salariu. ”Cu 200 de lei plăteam o rată la o bancă. Am 2.100 de lei, după 35 de ani de serviciu. Lucrez în blocul operator, unde riscurile sunt destul de mari”, a declarat infirmiera.

Întrebată care ar fi suma pe care o apreciază ca fiind corectă în raport cu munca depusă şi calificare, după o scurtă consultare cu celelalte colege a răspuns: minimum 3.500 de lei net.

Deşi, conform site-ului spitalului, şi la această oră sunt secţii ale unităţii medicale unde infirmierele au astfel de câştiguri şi chiar mai mari, liderul sindical Romică Balan a afirmat că este vorba, eventual, de venituri brute şi că o infirmieră, în momentul de faţă, are între 1.400-2.300 de lei net.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

„Noi avem fluturaşii şi asta e cel mai concret şi cel mai pragmatic. Ăia (n.r. sumele de pe site) nu sunt banii cu care omul pleacă acasă”, a declarat Romică Balan, arătând un fluturaş de salariu al unei infirmiere, care în martie a câştigat un salariu net („în mână”) de 2.637 de lei. El apreciază că este echitabil ca întreg personalul, nu doar medicii şi asistenţii medicali, să beneficieze de majorări salariale.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ