Share

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că, în vederea aplicării în bune condiții a prevederilor Convenției dintre România și Republica Portugheză pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital, ratificată prin Legea nr. 63/1999 autoritățile fiscale portugheze au comunicat faptul că au fost operate unele modificări în legătură cu următoarele formulare:

1. MOD. 21-RFI – cerere pentru scutirea totală sau parțială de la impozitul portughez cu reținere la sursă;
2. MOD. 22-RFI – cerere pentru rambursarea impozitului portughez asupra dividendelor din acțiuni și drepturi din titluri de creanță;
3. MOD. 23-RFI – cerere pentru rambursarea impozitului portughez asupra redevențelor, dividendelor și dobânzilor (exceptând dividendele din acțiuni și titluri de creanță);
4. MOD. 24-RFI – cerere pentru rambursarea impozitului portughez asupra altor venituri.

Citeste si   Raed Arafat, la „Legile Puterii”: „Sunt dispus să mă vaccinez în direct, public, fără nicio problemă”

Modificările au fost operate începând cu 1 septembrie 2020 și se referă la faptul că certificarea rezidenței fiscale nu se mai realizează pe formularele respective, aceasta trebuind să fie efectuată în baza unui certificat eliberat de autoritatea competentă a statului de rezidență.

Cu toate acestea, autoritățile fiscale portugheze vor continua să accepte și vechile formulare cu condiția ca acestea să fie însoțite de un certificat de rezidență fiscală eliberat de autoritatea competentă a statului de rezidență.
Noile formulare pot fi accesate pe pagina de internet a autorității fiscale și vamale portugheze la adresa www.portaldasfinancas.gov.pt selectând din mediu următoarele: Cidadãos/Portuguese Tax System/DTA – Useful Forms.

Citeste si   ALEGERI PARLAMENTARE 2020, tot ce trebuie să știi despre vot | Unde se votează și cum se poate vota în alt oraș decât cel de domiciliu

Informații suplimentare cu privire la stabilirea rezidenței fiscale sunt publicate pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, secțiunea ”Asistență contribuabili”, rubrica ”Ghiduri curente”, fiind incluse în ”Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice” (material publicat în limba română și limba engleză).

Ghidul poate fi accesat la următoarele adrese de internet:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_StabilireaRezidenteiFiscale_Editie2019_RO.pdf
respectiv
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_StabilireaRezidenteiFiscale_Editie2019_EN.pdf

Citeste si   Bucuria Crăciunului rămâne aceeași! PALAS ți-a pregătit mii de CADOURI în valoare de 18.000 de euro

Contribuabilii pot beneficia și de asistență telefonică cu privire la modul de completare și depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenței fiscale, precum și a formularelor prevăzute de art. 230 și 232 din Codul fiscal prin apelarea Call-center-ului Agenției Naționale de Administrare Fiscală la numărul de telefon +40314039160.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ