Share

Infrastructură rutieră modernizată

Dezvoltarea infrastructurii rutiere a fost permanent în atenția Primăriei comunei Berchișești în ultima perioadă, astfel încât s-a reușit modernizarea a aproximativ jumătate din rețeaua de drumuri comunale. Numai în ultimul mandat de primar al Violetei Țăran, pentru modernizarea drumurilor de interes local s-au investit peste 5 milioane de lei.

„Am urmărit ca pe segmentele racordate la rețelele de apă canalizare să finalizăm circuitul de infrastructură, cu refacerea și modernizarea drumurilor. În anii anteriori, am obţinut finanțare prin Măsura 3.2.2. D, pe o lungime de șase kilometri, drum ce face legătura între DJ 209C şi cele două localităţi ale comunei.

 De asemenea, am obţinut o altă finanţare pentru modernizarea drumurilor de interes local, prin Asociația GAL Confluenţe Nordice, din care face parte şi comuna noastră, alături de Consiliul Județean Suceava, orașul Gura Humorului și 11 comune învecinate. În continuare, acolo unde vom realiza lucrările de apă și canalizare, se va trece imediat și la modernizarea arterelor”, a declarat primarul din Berchișești, Violeta Țăran.

Violeta Țăran a mai adăugat că ultimul proiect de modernizare a drumurilor, recepționat în luna ianuarie a acestui an, a presupus asfaltarea a cinci kilometri, pe zece sectoare de drumuri comunale, absolut necesare locuitorilor comunei. Acest obiectiv de investiții a făcut parte din demersurile administrației locale din Berchișești de a îmbunătăți infrastructura rutieră a comunei, și implicit, de a crește gradul de confort al localnicilor.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 18 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 110.217 cazuri de persoane INFECTATE cu noul CORONAVIRUS

Investiția „Modernizare  drumuri de interes local în comuna Berchișești, județul Suceava” a fost realizată prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pe Submăsura 7.2. – „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

„Tot în acest mandat, am obţinut finanţare pentru  sectorul de drum calamitat DC 25 din satul Corlata, valoarea proiectului fiind de 2,1 milioane de lei. În prezent, s-a finalizat licitaţia privind întocmirea proiectului tehnic şi de execuţie, urmând ca până la sfârşitul anului lucrarea să fie recepţionată.

De asemenea, am mai depus un proiect privind refacerea și modernizarea a altor 12 kilometri de drumuri comunale, care au fost afectate de calamități în ultimii doi ani. Îmi exprim încrederea că și acest obiectiv va fi realizat în următoarea perioadă, cât mai repede posibil”, a mai declarat primarul comunei Berchișești.

 

75% din gospodării sunt racordate la rețeaua de canalizare

Unul dintre cele mai importante proiecte ale administrației publice locale din Berchișești este alimentarea cu apă curentă a comunei, care s-a desfășurat în două etape. În prima fază, s-a realizat  rețeaua de alimentare cu apă pe o lungime de zece kilometri, iar în cea de-a doua etapă, prin proiectul „Extindere alimentare cu apă în satele Berchișești și Corlata”, finanțat prin PNDL, s-a reușit conectarea întregii comune la rețeaua de apă, oferindu-se astfel condiții de viață foarte bune, de nivel urban, localnicilor. Recepția lucrărilor de extindere a alimentării cu apă a avut loc chiar zilele trecute, spre bucuria beneficiarilor.

Citeste si   Gheorghe FLUTUR: „Stadiul fizic astăzi la Rădăuți: 86% din centură este FINALIZATĂ”

În paralel cu acest deziderat, împreună cu consilierii locali și funcționarii din aparatul de specialitate al Primăriei, am demarat un alt proiect de maximă importanță pentru cetățeni, „Canalizare și stație de epurare în satele Berchișești și Corlata, comuna Berchișești, Județul Suceava”. În prezent, 75% din gospodăriile din comuna noastră sunt racordate la rețeaua de canalizare.

Actualmente, avem în stadiu de analiză un al doilea proiect de extindere a rețelei de canalizare, finanțarea și realizarea acestuia urmând să ducă la racordarea întregii comune la aceste utilități indispensabile pentru o așezare modernă”, a mai subliniat Violeta Țăran.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ