Share

Traficul îngreunat la primele ore ale dimineţii ar putea fi descongestionat prin introducerea de autobuze și tramvaie „şcolare”.

„În fiecare dimineaţă ne confruntăm cu traficul aglomerat, generat de numărul mare de maşini cu aceeaşi destinaţie: şcolile copiilor. Aceste inconveniente pot fi eliminate prin introducerea «autobuzului şcolar»”, a declarat primarul Mihai Chirica astăzi, într-o conferință de presă

Avantajele utilizării autobuzelor cu destinaţie şcolară sunt apreciabile. În primul rând este vorba de fluidizarea traficului. Un astfel de mijloc de transport înlocuieşte, în medie, 40 de maşini aflate în circulaţia urbană. De asemenea, reducerea poluării, accesibilitatea pentru toţi elevii, siguranţa oferită, beneficiile economice prin reducerea cheltuielilor de combustibil pe care le presupune transportul cu maşina – sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce folosirea autobuzelor şcolare.

„Ne dorim ca prin această măsură să reducem aglomeraţia din mijloacele de transport în perioada de vârf a dimineţii şi să încurajăm elevii şi studenţii să folosească transportul public, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul urban prin scăderea nivelului de trafic ce se înregistrează în prezent în intervalul orar 7.00 – 8.00”, a arătat primarul Mihai Chirica.

Până la achiziţionarea acestor autobuze de către şcoli, Compania de Transport Public ar putea aloca de pe alte linii, dimineaţa, autobuze marcate special, cu trasee speciale și puncte de staționare speciale, doar pentru elevi și studenți. În cazul în care s-ar defaza începerea orelor: clasele IX-XII de la 7.30, clasele V-VII de la 8.00, iar clasele I-IV de la 8.30, cu acelaşi număr de autobuze s-ar putea face mai multe curse.

Vehiculele suplimentare care vor circula pe rutele de mai sus vor purta indicatoare de traseu cu menţiunea „Cursă specială pentru elevi și studenți”, iar accesul va fi permis doar elevilor şi studenţilor, pe baza legitimaţiilor de călătorie cu preţ redus destinate acestora.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ