Share

CRISTIAN GHICA, senator USR: ”O spun cât se poate de clar! Am o susţinere de la oamenii cei mai grei din tabăra liberală (tabăra lui Dan Barna din USR – n.r.), pentru că, de-a lungul acestor patru ani, chiar dacă ne-am luptat şi ne-am dat cu capul de pereţi, eu am fost om de cuvânt. Din păcate, nu prea m-au ascultat ăştia din noul Birou Naţional. Le-am spus: bă, vorbiţi cu liberalii (din USR – n.r.), că nu puteţi să fiţi contra chiar pe toate punctele. Dacă vorbiţi între voi, eu sunt sigur că există un mod de a ajunge la o înţelegere pe 3 din 7 subiecte. Pe 3 vă înţelegeţi, pe 4 vă …, săriţi la bătaie”.

Citeste si   Nicușor Dan, la preluarea oficială a mandatului de primar al Capitalei: „Bucureștiul are un potențial uriaș”

În înregistrarea discuției din vară se aude și cum senatorul USR Cristian Ghica le-a vorbit colegilor din filiala sector 6 despre împărțirea locurilor eligibile între PLUS și USR, dar și între taberele din Uniunea Salvați România.

CRISTIAN GHICA, senator USR: ”Sunt unii care mă sprijină şi fac presiuni la Barna, la Ghinea, la Năsui. Prin prisma acestui lucru cred că am o şansă – n-am nicio garanţie pentru nimeni, ca să fie foarte clară treaba asta, şi nu mă încred în cuvântul nimănui: nici al lui Năsui, nici al lui Barna, al nimănui. Dar cred că am o şansă să continui (în Parlament – n.r.). Lupta mea însă este pentru mai mulţi oameni. La scorul pe care se presupune că l-am lua, spre 30%, USR şi PLUS ar avea cam 16 parlamentari (pe Bucureşti – n.r.). L-am întrebat pe Năsui câte locuri se gândeşte să le dea la PLUS şi a zis: 7-8. Prima dată am căzut de pe scaun. Dai jumate? Eşti întreg la minte? E inadmisibil. Mi s-ar părea corect să fie proporţia de 11 la 5, dar hai să zicem că ar fi 10 la 6. Şi atunci ar fi fair în opinia mea, asta am vorbit-o şi cu Năsui şi cu Barna, să fie 5 la noi, 5 la voi. Accept că voi sunteţi la butoane şi că voi semnaţi şi că fără semnătura aia nu se întâmplă nimic, deci ar fi corect ca noi să avem cel puţin patru parlamentari din opoziţie”.

Citeste si   Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu merge la închisoare. Judecătorii l-au condamnat la 5 ani de de detenție

În cele din urmă, cele două tabere din USR s-au înțeles.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ