Doar de dragul și amorul artei

Nu ne-am ”deghizat” nici în bau-bau, nici în Moș Crăciun și nici măcar într-un personaj de desene animate negativ. Ne-am deghizat într-o persoană (nici măcar una importantă) din cadrul PSD Iași cu scopul de a afla cum mai stau “colegii” noștri dragi din teritoriu cu pregătirile pentru MEGA mitingul din 9 mai. Și, Slavă Domnului, am aflat multe informații. Treaba merge, leafa vine, iar toți sunt pe poziții, la datorie. Chiar dacă treaba e doar așa, ”să fie făcută”, important e că toți sunt trup și suflet pentru țară, pentru partid și patria mamă (oricare ar fi ea).

În demersul nostru pur informativ am aflat de la domnul primar Brânzovenescu, pardon Brânzanu de la Vlădeni că numărul care i-a fost alocat de la partid este PREA MARE. Păi, cum așa, domn’ primar?

Trecuse domn’ Vasile 150, dar nu știu de unde i-a scos, eu cred ca vor fi undeva în jur de 80. La Tigănași unde sunt mai mulți consilieri și mai multă populație, le-au dat 100. Și mie, și cu număr de consilieri mai mic și populație mai mică mi-au dat 150. Cum vine asta?” Domn primar, încurcate sunt căile contabilității în PSD. Faceți o plângere la DNAc ( Direcția Națională A contabilității).

Mergem mai departe și vorbim cu domn primar de la Bălțați, Astefanei Vasile, care e sigur pe el, nu merge pe preconizări sau estimări. Atat i-a fost REPARTIZAT, atât aduce. Bravo, domn primar! Așa mai vii de-acasă! ”Păi dacă atât mi-a fost repartizat, aduc mai multi? Așa s-a stabilit, așa mergem. Dacă nu ne descurăm cu autocarele pe care ni le dă domnul Cîtea, venim cu mașini mici. Trecem număr de înmatriculare, trecem tot”. Curat murdar, domn primar!

În comuna Ion Neculce 180 de persoane sunt la datorie pentru miting. Doar atât?

Da’ n-ai di undi să-i iei dom’le că toți îs plecați, îs la servici, la muncî”, spune cu părere de rău primarul Văleanu.

Dar vin sigur 180 de persoane? ”Cum să nu, stați liniștiți, trebuie numărați, nu să se spună că tu ai avut atâția și eu atâția. După război, mulți viteji se arată”, spune înțelept și plin de pathos, primarul Văleanu.

Valeaaa, domn primar, că vin ”haștagiștii”, nu? Că tot vă întrebați dumneavostră dacă ”haștagiștii vor să facă panaramă”. Haștagiștii nu știm dacă o să facă panaramă, dar știm că dumneavoastră faceți treaba ”doar ca să fie făcută”, așa cum singur susțineți.

Ne oprim acum în comuna Țibana, acolo unde domnul primar Rotaru Gheorghe este ferm, ușor iritat și aparent bulversat. Nu mai înțelege câți oameni sunt la partid. Cum așa, domn primar?! Sunteți o ARMATĂ de oameni, cum câți?

Spectacolul naturii umane e unic, irepetabil și de-a dreptul savuros. Țara în care trăim e o piesă de teatru regizată foarte prost de niște actori incompetenți care au făcut școala la fără frecvență(în cel mai fericit caz).

Publicul avizat îi sacționează pe alocuri, iar ceilalți intră în horă, dar din păcate nu în cea a unirii, ci în cea a dezbinării naționale.

Va urma…

 

LĂSAȚI UN MESAJ