Share

Inspectoratul Școlar Județean Iași a elaborat un ghid pentru elevi și părinți, un material prin care educația pentru sănătate este explicată pe înțelesul elevilor de toate vârstele

Pornind de la ideea că Sănătatea înseamnă fericire!, autorii – un grup de profesori de biologie din județul Iași, coordonați de inspectorul de specialitate, prof. Lorela Anda Caradan – insistă asupra unor reguli elementare pentru o viață sănătoasă, oferind detalii despre igiena personală, despre echilibrul necesar între perioadele active și cele de odihnă, sănătatea alimentației, sănătatea mintală sau sănătatea mediului.

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră

Ghidul include un capitol dedicat măsurilor de acordare a primului ajutor, diverse jocuri – rebus, ghicitori – maniere ludice, atractive, prin care sunt fixate mesajele importante privind educația pentru sănătate.

”Pe măsură ce şcolile continuă să rămână închise, este esențial să le protejăm copiilor și tinerilor aflați în Școala de acasă, sănătatea fizică și pe cea psihologică, să accentuăm măsurile de sprijin pentru familii şi elevi, printr-o informare explicită a respectării normelor de sănătate și din perspectiva reducerii riscurilor pentru alte îmbolnăviri care ar putea surveni în mediul familial.

Citeste si   Se vor ÎNFIINȚA alte 8 fluxuri de VACCINARE împotriva COVID -19 în județul IAȘI

În acest context, educația pentru sănătate rămâne o temă de interes mai ales în această perioadă, când preocupările tuturor se îndreaptă spre dezvoltarea nivelului de cultură sanitară a populației. Păstrarea sănătății nu este doar o problemă individuală, ci una colectivă, iar fiecare demers pe care îl facem pentru educația pentru sănătate în rândul elevilor este important. Ghidul nostru – alături de exemplul personal pe care trebuie să îl ofere familia – reprezintă un pas important pentru formarea unui comportament sanogenic” a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia FARCAȘ, inspector școlar general.

Citeste si   TAXĂ pe poluare din 2021! IAȘUL este inclus în CENTRELE urbane care o vor ACHITA

Ghidul este disponibil pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Iași:http://www.isjiasi.ro/index.php/comunicate/1062-ghid-pentru-organizarea-activitatilor-din-domeniul-educatiei-pentru-sanatate


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ