Share

Proiectul Voluntari virtuali pentru copii speciali – o inedită campanie de susținere a  copiilor cu nevoi speciale școlarizați în județul Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași lansează pentru școala ieșeană și pentru comunitate un proiect inedit, intitulat Voluntari virtuali pentru copii speciali, proiectul dorindu-se a fi o campanie de susținere a nevoilor psiho-emoționale ale copiilor cu nevoi speciale școlarizați în județul Iași.

Sistemul de învățământ special și special integrat ieșean asigură școlarizarea unui număr de peste 2200 de elevi cu cerințe educaționale speciale și/sau dizabilități, în școli speciale și de masă. În această perioadă de distanțare socială, aceștia, alături de familiile lor, au nevoie, mai mult ca niciodată, de sprijin, de încurajare, de optimism.

Tocmai din acest motiv, propunem un proiect care să ofere modalităţi de a fi alături de elevii noştri din învăţământul special şi de familiile acestora, cu mesajul de a păstra reguli de igienă personală şi a evita, pe cât posibil, contactele sociale în spaţii publice. Este important să le fim alături şi să-i susţinem afectiv şi emoţional, prin diferite mijloace”, a declarat inspectorul şcolar general, prof.dr. Genoveva Aurelia Farcaş.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,43 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Scopul proiectului constă în dezvoltarea solidarității și a angajamentului social prin promovarea comportamentelor de susținere psiho-emoțională a elevilor cu cerințe educaționale speciale din județul Iași, în perioada de distanțare socială datorată măsurilor cu caracter excepțional pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Astfel, în intervalul aprilie – mai 2020 se caută profesori voluntari, specialişti în problematica psihopedagogiei speciale, care să ofere suport psiho-emoţional unui copil cu nevoi speciale, precum şi familiei acestuia

Partenerii în acest proiect sunt şcolile speciale din judeţul Iaşi şi organizaţia Star of Hope, reprezentată de Aurora Vatamaniuc, un partener de încredere al Inspectoratului Școlar Județean Iași, care militează pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Resursa umană implicată în proiect este reprezentată de profesori consilieri școlari, profesori logopezi, profesori de sprijin, profesori psihopedagogi cu rol de voluntari, din școlile de masă, școlile integratoare și școlile speciale din județul Iași, precum și de specialişti ai organizaţiei Star of Hope Iaşi.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat atât de beneficiari direcți: elevi cu cerințe educaționale speciale din județul Iași care își exprimă nevoia de susținere psiho-emoțională în perioada de distanțare socială datorată măsurilor cu caracter excepțional pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, cât și de beneficiari indirecți: familiile elevilor cu cerințe educaționale speciale din județul Iași.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ