Share

Profesorul Andrew Kakabadse şi fostul primar al capitalei Quito, Roque Sevilla, cei care vor fi responsabili de elaborarea unei „strategii de protecţie”, spun că acum se fac eforturi diplomatice pentru a-i determina pe chinezi să-şi retragă flota imensă: “Pescuitul necontrolat chiar la marginea zonei protejate strică eforturile Ecuadorului de a proteja viaţa marină în Galapagos”, spune Sevilla. Navele de pescuit chinezeşti vin în fiecare an în apele Insulelor Galapagos. În 1978, acestea au fost incluse de UNESCO pe lista monumentelor aflate în pericol. Flota de acum este cea mai mare din ultimii ani.

Citeste si   Horoscop 28 septembrie. Vei bate palma cu cel care propune tot felul de soluții defavorabile. Zi extrem de tensionantă

Galapagos are una dintre cele mai mari concentraţii de specii de rechini din lume, inclusiv rechinul-balenă şi rechinul-ciocan, aflate pe cale de dispariţie. Insulele Galapagos sunt renumite pentru plantele lor unice şi pentru viaţa sălbatică. UNESCO descrie arhipelagul – vizitat în fiecare an de un sfert de milion de turişti – ca un „muzeu viu şi o vitrină a evoluţiei”.

Citeste si   Tragedie în lumea filmului: una din cele mai mari actrițe, găsită moartă în casă

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ