Share

Bogdan Aurescu a salutat recentul anunț cu privire la încheierea unui acord între Statul Israel şi Emiratele Arabe Unite în vederea normalizării relaţiilor dintre cele două state, ca pas important în direcţia favorizării unei păci durabile în Orientul Mijlociu. Au fost discutate cu înalţii oficiali israelieni şi alte dosare regionale, cu accent pe dosarul nuclear iranian şi situaţia din Liban.

Citeste si   Florin Cîțu acuză PSD de minciună și manipulare când cere guvernului să prezinte bugetul de anul viitor

În plus, ministrul de Externe a reconfirmat disponibilitatea României de a susţine consolidarea cooperării UE cu Israel, reiterând susţinerea pentru reluarea reuniunilor Consiliului de Asociere UE-Israel. Bogdan Aurescu a menţionat că România s-a pronunţat în mod constant, inclusiv la nivel UE, pentru o soluţie durabilă generată de Procesul de Pace, pentru reluarea negocierilor directe între cele două părţi implicate, precum şi pentru evitarea actelor unilaterale. El a subliniat în acest sens importanţa măsurilor de creştere a încrederii, pe care România le consideră necesare şi pe care le susţine.

Citeste si   Ce spune Klaus Iohannis despre restricționarea circulației noaptea și carantinarea unor zone din București

Excellent mtg 2day in #Jerusalem w/ @PresidentRuvi. Praised t/contribution of RO community of Israel, discussed how 2 enhance our bilat coop & t/way forward in #MiddleEastPeaceProcess.Romania is committed to further deepen its partnership w/Israel in all areas of joint interest pic.twitter.com/ZL9O8XPNwZ

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) September 3, 2020


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ