Share

Această zi a fost adresată persoanelor vârstnice, deoarece în curând pe 1 octombrie este cunoscută și la nivel internațional

Evenimentul acesta funcționează în baza unei legi, legea 16/2000, deci comitetul funcționează pe lângă Prefectura Iași. Lunar avem ședințe cu o tematică pe care o stabilește Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice, iar acum că ne apropiem de ziua internațională a persoanelor vârstnice, respectiv, 1 octombrie, a spus Stanciu Marian, Vicepreședinte al Consiliului Județean al persoanelor vârstnice.

Este o ședință festivă organizată în cinstea acestei zile

Citeste si   Parlamentarii IEȘENI au fost repartizati pe COMISII! Pe ce specializări vor activa in următorii 4 ANI
Din declarațiile participanților, reiese faptul că ei se simt minunat, au o atitudine pozitivă asupra vieții și sunt fericiți că li se acordă atenție din partea autorităților

Mă simt excelent, mă simt foarte bine când văd că organele locale acordă atenție persoanelor vârstnice. Cum să te simți? Te simți minunat”, a mai declarat Stanciu Marian, Vicepreședinte al Consiliului Județean al persoanelor vârstnice.

„Acest eveniment a intrat în tradiția Prefecturii Iași ca anual să marcheze Ziua Internațională a persoanelor vârstnice. Astăzi ne vom întâlni cu prefectul și va avea loc aici și acum un moment festiv pentru a marca această zi. Această zi a fost stabilită printr-o rezoluție încă de prin 1991.

Reprezintă organizația județeană Iași Moldova a pensionarilor și noi la nivelul organizației noastre am pregătit să celebrăm această zi, că finalizăm școala printr-un spectacol televizat al bunicilor și nepoților care se află la a 4-a ediție.

În 2017 a crescut ca și calitatea activităților de acolo organizată pe 3 secțiuni: secțiuni – secțiune interpretare, secțiune – arte plastice, secțiune creație literară. Cu aceste producții jurizate mergem astăzi pentru a marca activitatea pensionarilor și bătrânețea activă și solidaritatea între generații: Școala de vară a bunicilor și nepoților”, a spus Magdalena Lupu, Președintele Asociației Județene a pensionarilor Iași- Moldova.

Evenimentul a valorizat și a încurajat din nou activitatea pensionarilor și bătrânețea activă.

Citeste si   Fostul ministru ”TABLĂ” continuă numirile politice! PIONUL său, pus ADMINISTRATOR public la CJ IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ