In dimineata zilei de 3 septembrie s-a desfasurat Sfanta Liturghie din cadrul Întalnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși 2017.

Evenimentul a avut loc într-un spațiu special amenajat pe Pietonatul Stafan cel Mare si Sfânt. Slujba a fost oficiata de catre Înaltpreasfinţitul Părinte Andreas, Mitropolit de Arkalochori, Castelios şi Vianis împreună cu 14 ierarhi din tara si strainatate.

Evenimentul a adunat peste 6000 de tineri cat si reprezentantii autoritatilor menite sa mentina desfasurarea acestuia fara incidente dar si reprezentanti ai institutiilor care au colaborat la organizarea lui.

Înaltpreasfinţitul investit cu oficierea slujbei a ținut sa trasmita dupa prima parte a acesteia tinerilor prezenti faptul ca ei sunt cei care au menirea de a duce mai departe traditia Bisericii Ortodoxe cu dinamism, curaj si incredere in valorile crestine prin care vor cultiva printre oameni iubirea de Dumnezeu si morala crestina: “Voi, tinerii, nu sunteți doar viitorul Bisericii, ci şi expresia vie a vieţii Bisericii în prezent, în iubire de Dumnezeu şi de oameni”

În cadrul Sfintei Liturghii a mai avut loc un eveniment important și anume hirotonia în preot a diaconului Florin Ionut Braiaș iar toata atmosfera a fost încununată de emotia transmisă de cei 6000 de tineri care au cantat Paraclisul Maicii Domnului.

LĂSAȚI UN MESAJ