Întâlnirile ALECART, din cadrul ediției FILIT 2019, au debutat cu un dialog dintre tânărul public ieșean și scriitorul Robert ȘERBAN 

Ieri, 2 octombrie 2019, în cadrul ediției FILIT 2019 tradiționalele întâlniri ALECART l-au adus în fața tânărului public ieșean pe scriitorul și omul de cultură Robert ȘERBAN. Evenimentul a debutat cu un recital susținut de patru reprezentante ale Colegiului Național de Artă ” Octav Băncilă” din Iași care au transpus publicul în atmosfera de poezie ce a pus stăpânire pe întregul public.

Iubitorii de poezie, elevi și studenți ieșeni, au avut ocazia să-l cunoască și să-l asculte pe scriitorul Robert ȘERBAN, un om de cultură activ și implicat în dezvoltarea și promovarea literaturii contemporane în rândul tinerei generații de cititori.

Au avut ocazia să ia cuvântul trei tinere, cunoscătoare ale operei lui Robert ȘERBAN, care au ales să țină o scurtă prezentare despre un volum al poetului și l-au invitat pe acesta să intre în dialog cu tinerii prezenți, răspunzând cu sinceritate și cu o caracteristică jovialitate tuturor curiozităților.

Evenimentul a avut ca temă centrală deschiderea tinerilor de a gusta lumea poeziei și de a face cunoștință cu universul ficțional al lui Robert ȘERBAN. Sesiunea de întrebări s-a concretizat pe dezbaterea unor subiecte complexe și de interes pentru cititorii de poezie.

În cadrul edițiilor anterioare FILIT am descoperit că literatura îți poate fi casă pentru o săptămână. În general acest festival este un fel de sărbătoare pentru elevi, este acea doză de energie pe care o iei la începutul anului școlar, acele vise care ți se împlinesc de la început pentru a putea continua într-o manieră frumoasă, literară restul provocărilor atât școlare, cât și din viața de zi cu zi. 

Evenimentul la care am participat a fost pe cât de emoționant, pe atât de fermecător, au participat surprinzător de mulți elevi, lumea s-a bucurat de prezența scriitorului Robert Șerban, pe care l-am așteptat de mult timp și căruia i-am citit poeziile care ne-au transmis numeroase emoții.”, a declarat Alina SAVA, voluntar FILIT

LĂSAȚI UN MESAJ