Share

Potrivit inventatorilor, o astfel de plombă dentară va proteja dintele şi concomitent va trata cariile! 

Acum vizitele la dentist se vor rări. Materialul nu se uzează în timp și are proprietăţi antibacteriene. Acest material unic a trecut deja toate testele posibile. Plomba urmează a fi aplicată în următorii 3 ani!

Oamenii de stiinta de la Queen Mary, Universitatea din Londra au descoperit un nou tip de plombă care tratează dinţii.

Citeste si   DSP a făcut anunțul! Câti elevi și profesori au fost infectați săptămâna aceasta cu noul Coronavirus

Printre avantajele acestei plombe dentare se numără desigur, funcția de auto-vindecare. Profesorul Robert Hill, spune că structura inovatoare a materialului are compuşi bioactivi pe bază de sticlă.


CITEȘTE ȘI …

Ai probleme cu ficatul? Rezultatele remarcabile pe care le are cafeaua


După ce “sigiliul” este introdus în cavitatea dintelui, începe eliberarea mineralelor, care contribuie la formarea țesutului dentar.

E vorba de o reacţie chimică dintre fluorură, calciu și fosfor, care conduc la recuperarea ţesuturilor dentare, informează eustiu.com.

Citeste si   Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Mai mult, spre deosebire de plombele obişnuite, noul material nu lasă spaţiu  pentru dezvoltarea bacteriilor sub sigiliu. În același timp, oamenii de știință afirmă că această plombă va fi pusă o dată, şi pentru totdeauna. Ea nu se va uza în timp, cum se întâmplă în cazul celor moderne, și cu siguranță nu va cădea.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ