Share

Despre puterea riscului în lumea actoriei ieșene

Pe Bogdan Manolache l-aș caracteriza după propriu-mi ochi critic, un visător pe scenă care are în același timp și picioarele pe pământ, un nebun în sensul armonios după cum mărturisește și el, un rebel al scenei și un apărător al ideilor bine consolidate și hrănite cu multă rațiune. Are planuri mari, vrea să ajungă în SUA, nu la spălat vase, ci cu un plan care se orientează spre începerea unei lucrări de doctorat. În prezent, proaspăt actor, în viitor – un paradox uman care mai funcționează după niște principii nemaiîntâlnite în sistemul de rinocerizare sau în „microbul” majorității.

Cred că am mai multă nebunie cu care m-am născut și o doză de normalitate. Nu știu ce am fost într-o viață anterioară, dar, m-am născut cu chestia asta și văd că nu se oprește, se tot duce și mă urmărește; devin din ce în ce mai nebun, a mărturisit actorul Bogdan Manolache.

E nonconformist când se gândește la roluri, pentru că toată lumea se bazează pe sistemul clasic, realist, cel al lui Stanislavski. Nu are o rețetă standard, dar multă lume din teatru i-a spus că are o naturalețe ieșită din comun. Cât despre regizori…preferă să vină cu temele de acasă, să aibă 80% din spectacol făcut, că  altfel apar probleme de comunicare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ