Share

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul săptămânii”, o avem alături de noi pe Ramona CERVENCIUC, antreprenor, blogger și fondatoarea brand-ului Costume cu ATITUDINE.

Rep: Cum a început proiectul Costume cu ATITUDINE? Ce misiune și ce viziune aveți cu privire la acest proiect?

Viziunea noastră este să ajungem un etalon de referință în industrie”

Ramona CERVENCIUC: Aș putea spune că ideea a pornit dintr-o nevoie, aveam cununia civilă în 2017 și îmi doream foarte mult să port un costum alb la acel eveniment important din viața mea. Ceea ce găsisem pe piață nu se potrivea cu ceea ce-mi imaginasem eu.

Până la urmă, am făcut un compromis atunci și mi-am luat un costum dar nu era ACEL costum. De acolo a plecat și întrebarea mea, de ce nu există magazine specializate și pentru doamne atunci când vine vorba de costume pe comandă? Și uite așa, după câteva luni, am renunțat la doctorat și am început un business din pasiune.

Misiunea noastră este să croim mai mult decât ținute deosebite și calitative, ne dorim să croim experiențe de neuitat.

Rep: Care sunt elementele care vă diferențiază de alți creatori de modă?

R.C: Ne place să credem că realizăm produse unice pentru fiecare client în parte, deoarece reușim prin consilierea pe care o realizăm să construim un articol în funcție de stilul personal al fiecărui client, luând în considerare trăsăturile și structura fiecărei persoane.

Citeste si   Rafila, despre vaccinul anti-Covid: Nu se pune problema că va avea efecte care pune în pericol sănătatea

Rep: Cunoaștem faptul că materialele sunt foarte importante în crearea hainelor. Care sunt materialele folosite în realizarea costumelor și cum sunt alese acestea?

R.C: Când vine vorba de un costum, materialul este definitoriu, acesta face ca un costum să arate ca unul de lux sau unul de duzină. Noi lucrăm cu brand-uri de renume din industrie, care produc materiale de o calitate superioară.

Lucrăm cu materiale naturale precum: lână, mătase, in, bumbac. Un articol vestimentar ar trebui să fie o investiție pe termen lung, iar un material natural contribuie la acest lucru. Încurajăm să cumpărați mai puțin, dar mai calitativ.

Rep: Cum caracterizați femeia care îmbracă ținutele făcute în atelierul Costume cu ATITUDINE?

”Este frumos când femeile inspiră femei”

R.C: Evident este o femeie cu ATITUDINE, o femeie care este atentă la imaginea ei, o femeie care nu-și pierde feminitatea, dar care  în același timp poate răsturna munții, o femeie care are încredere în ea, o femeie care nu uită că o ținută nu este completă fără cel mai important accesoriu, și anume zâmbetul.

Sincer, așa văd toate femeile noastre care ne-au fost cliente și mă bucur că de la fiecare în parte am învățat câte ceva. E frumos când femeile inspiră femei.

Rep: Care sunt piesele vestimentare care nu ar trebui să lipsească niciodată din garderoba unei femei?

R.C: Dacă ar trebui să construiesc garderoba unei femei, aș începe cu articolele de bază și în ele aș învesti cel mai mult.

Citeste si   Cîțu anunță mai multe CONTROALE la autoritățile locale din țară: ”Inspecţia economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe primării”

Un sacou, o rochie neagră, 3 perechi de pantaloni, o pereche închisă dintr-un material de lână cu mătase, o pereche deschisă din in, ideal pentru vară și o pereche de jenași. Evident că top-urile sunt importante, topuri din bumbac, in, mătase sunt preferatele mele.

Rep: Ce părere aveți despre felul în care se îmbracă româncele în viața de zi cu zi?

R.C: Cred că foarte multe femei consumă prea mult fast fashion, dar în același timp observ și un comportament cu inclinație spre sustenabilitate, spre unicitate și calitatea materialelor.

Rep: Cum ați caracteriza acest job de designer în Romania de azi?

Eu merg pe principiul că dacă tu crezi că e greu în România atunci așa este”

R.C: Consider că fiecare job are farmecul lui, cu oportunități și provocări la pachet. Ține de fiecare persoană în parte cum se raportează la acesta. Eu merg pe principiul că dacă tu crezi că e greu în România atunci așa e, atunci când crezi că e bine, faci tot posibilul să-ți aliniezi credințele.

Rep: Care este partea cea mai frumoasa și care vă oferă cele mai mari satisfacții ca designer?

R.C: Știți când am zâmbetul cel mai mare? Atunci când clienții mei sunt fericiți, doamne ce satisfacție am. Cred că din acest motiv vindem foarte mult pe bază de recomandare, pentru că facem tot efortul ca fiecare persoană care ne trece pragul să plece mulțumită și fericită de la noi, cu încrederea că a făcut cea mai bună alegere.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Rep: Cine este Ramona Cervenciuc, când nu se află la birou ori pe rețelele de socializare?

R.C: Când nu sunt în nici una din cele două menționate în întrebare, sunt de fapt Ramona Andruș, chiar zâmbesc acum când scriu, deoarece eu figurez pe actul de identitate cu acest nume dar toată lumea mă cunoaște ca Ramona Cervenciuc.

Acest lucru se datorează faptului că suntem 2 fete de acasă și măcar așa am simțit că duc numele mai departe. Ramona Andruș este mămica lui Marcu și soția lui Alin, iar tot timpul care îi rămâne le dedică lor, îmi place să gătesc sănătos și să fac dulciuri vegane, chiar mă relaxează. Ador să citesc cărți de dezvoltare personală, nu am citit beletristică din liceu.

Rep: Aveți un mesaj pentru oamenii cu atitudine care îmbracă ori își doresc să îmbrace costumele realizate de dumneavoastră?

R.C: Tuturor oamenilor cu ATITUDINE care poartă costumele noastre doresc să le mulțumesc pentru încrederea acordată, sunt recunoscătoare că ați contribuit la pasiunea noastră.

Pentru persoanele care doresc să poarte costume cu ATITUDINE, pot doar să le promit că vom croi în continuare experiențe cu ATITUDINE. Vă așteptăm cu drag la showroom!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ