Share

Astăzi, în cadrul ”Interviului politic” discutăm cu primarul comunei Pojorâta, Bogdan Ioan CODREANU.

Edilul a anunțat săptămâna trecută că este pregătit și determinat să intre în lupta pentru câștigarea fotoliului de Președinte al Consiliului Județean Suceava care se va desfășura în toamna acestui an.

Poate mai puțin neobișnuit, primarul a anunțat că va candida simultan și pentru un nou mandat la cârma localității Pojorâta.

Rep: Domnule Primar, cât de compatibile sunt cele două candidaturi și ce nume v-a determinat să abordați simultan această dublă candidatură?

Cele două candidaturi sunt mai mult decât compatibile pentru că în ambele cazuri actorii principali sunt OAMENII”

Bogdan Ioan CODREANU: Cele două candidaturi sunt mai mult decât compatibile pentru că în ambele cazuri actorii principali sunt OAMENII.

Ai Pojorâtei, ai Sadovei, ai Moldoviței, ai Sucevei, ai Fălticeniului, ai Rădăuțiului și așa mai departe. Acest motiv, atât de simplu, și totuși complex, m-a determinat să îmi asum cele două candidaturi.

Rep: Pojorâta este o localitate de interes national sub aspect turistic, având în vedere faptul că localitatea pe care o conduceți se așterne la poalele Munților Rarău. Ca reper geografic, reamintim cititorilor faptul că în partea de vest Rarăul este limitat de cursul râului Colbu, care-l separă de Giumalău. La limita de nord a munților se află Obcinele Bucovinei, cu Obcina Mestecanisului si Obcina Feredeului, în lungul Văii Moldovei și depresiunea Câmpulung Moldovenesc. În est și sud-est munții sunt separați de Obcina Voroneț și munții Stânișoarei prin Slătioara, iar în sud se află munții Bistriței. Ca primar al unei localități obiectiv – turistic, care considerați că sunt prioritățile care ar trebui urmărite în strategia pe 2020 – 2024 pentru dezvoltarea Bucovinei pe componenta turistică?

Citeste si   Florin SINESCU, candidatul Pro România la primăria SUCEAVA: ”Din păcate în ultimii 16 ani de zile asistăm la o SUBDEZVOLTARE în municipiul SUCEAVA”

Părerea mea este că strategia pe 2020 – 2024 pentru dezvoltarea Bucovinei pe componenta turistică ar trebui să urmărească o direcție de acțiune”

B.I.C: Faptul că Pojorâta este Stațiune Turistică de Inters Local reprezintă o responsabilitate în plus pentru noi, cei ce suntem la cârma comunei, pentru că fiecare dintre noi știe că un turist vrea ca vacanța sa, să fie de neuitat, iar asta presupune destul de multe criterii de îndeplinit.

Părerea mea este că strategia pe 2020 – 2024 pentru dezvoltarea Bucovinei pe componenta turistică ar trebui să urmărească o direcție de acțiune și să își sporească capacitatea de a interveni în mod autonom pentru a-și proteja interesele, pentru a-și susține valorile și pentru a promova acest ținut binecuvântat.

Citeste si   INHGA: Cod roşu de inundaţii în bazinul hidrografic Suceava, marţi dimineaţa

Rep: Vă rugăm să precizați principalele proiecte din mandatul 2016 – 2020 finalizate, în curs și de viitor din comuna Pojorâta?

B.I.C: Acest mandat a însemnat, practic, continuarea proiectelor de importanță pentru pojoreni și a cuprins investiții și la Școala Generală din comună, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare, la Căminul Cultural din satul Valea Putnei, la terenul de sport, în domeniul infrastructurii rutiere ( drumuri comunale, poduri de acces), modernizarea iluminatului public și alte domenii în care s-a impus susținerea Primăriei.

Parcurile, locurile de joacă, s-au aflat, de asemenea, pe lista noastră de investiții. Și pentru că istoria nu trebuie uitată, iar cei care ne-au ridicat ca neam merită apreciere veșnică, pe 1 decembrie 2019 am inaugurat un obelisc pe care se regăsesc numele celor care au căzut la datorie în Primul și al Doilea Război Mondial.

Tot atunci, în fața Primăriei Stațiunii Turistice Pojorâta a fost dezvelit bustul fostului primar de aici, Ștefan Corlățean. Totodată, în execuție se află și o sală de sport, dar și mai multe drumuri ce vor fi modernizate.

Citeste si   Vești bune pentru locuitorii din GRĂMEȘTI! Începând cu luna aprilie a anului viitor vor putea beneficia de apă curentă

Rep: Cum ați caracteriza activitatea Președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur pe perioada mandatului care tocmai se încheie?

”Activitatea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, o vor evalua cel mai bine locuitorii județului la următoarele alegeri”

B.I.C: Activitatea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, o vor evalua cel mai bine locuitorii județului la următoarele alegeri. Oamenii decid pentru ei, judecățile de valoare ale celor care sunt în funcții de conducere, sau în competiție electorală cu Gheorghe Flutur, nefiind, în opinia mea, întotdeauna juste.

Rep: Aveți în vedere încheierea unor alianțe electorale?

B.I.C: În politică nu există cuvântul „niciodată”, așa că, în acest moment, este prematur să vorbim despre acest subiect.

Rep: O componentă importantă în activitatea Consiliului Județean o constituie și proiectele derulate în orașele de pe raza administrativă a județului. Cum vedeți dezvoltarea municipiului reședință de județ în următorii 4 ani?

B.I.C: Despre municipiul Suceava pot să spun doar că Orașul Cetății de Scaun a lui Ștefan cel Mare trebuie să rămână o emblemă a județului și nu trebuie să-și dezamăgească strămoșii.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ