Share

Parlamentul a aprobat, joi, moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal, cu 238 de voturi exprimate în favoarea moțiunii. Pe cale de consecință Guvernul PSD a fost demis

În urma acestui eveniment, liderii PNL au inițiat mesaje efervescente, demne de savurat. În acest context, liberalii deja se aruncă la promisiuni, aruncă gunoiul sub preș și se declară eroi ai Iașului.

Silviu MACOVEI (PSD): „Rezultatul este dezamăgitor pentru PSD, dar, în același timp, este rezultatul unei rearanjări conjucturale în Parlament”

Silviu Macovei, deputat din partea PSD, a oferit o declarație “la cald” pentru Ziarul “Bună Dimineața Iași” imediat după adoptarea moțiunii de cenzură: „Rezultatul este dezamăgitor pentru PSD, dar, în același timp, este rezultatul unei rearanjări conjucturale în Parlament.

Sunt foarte curios cine va face Guvernul: PNL care are 20%? Singur nu poate. Cu cine se poate alia? Cu ALDE și UDMR care tocmai au fost la guvernare? Cu USR care refuză să intre la administrarea țării?

Despre PMP-ul domnului Băsescu nu avem nevoie să mai comentăm. Pro-România a declarat public că dorește să refacă un guvern de stânga. Prin urmare, cine va face guvernul „meu”, al domnului Iohannis?
PSD urmează să intre într-o etapă de reașezare fiindcă este o adevărată contra performanță să câștigi alegerile cu 46% și în doar trei ani să ajungi la 20% și să pierzi guvernarea în Parlament. Urmează reconstrucția pentru social democrația din România”, a mai completat social-democratul ieșean.

Citeste si   Alegeri în localitatea Moldova Nouă din Caraș-Severin

Președintele PNL Iași, Costel ALEXE: „Dragi colegi, deputati și senatori ai PSD Iași, când ați răspuns ordinului de partid și nu ați venit la vot, sau ați stat ascunși prin bănci pentru că așa a fost ordinul șefilor de partid, ați ținut cont de interesele Iașului și ale ieșenilor?

Îmi doresc un climat de stabilitate pentru România, instalarea unui Guvern care să repare nedreptățile sociale și economice și totodată să înțeleagă că dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru Moldova și România!

Sunt profund mâhnit de atitudinea obedientă a parlamentarilor PSD de Iași, care au ales să fie slugi ascultătoare și să voteze pentru un Guvern care ne-a umilit constant în ultimii 3 ani!

Dragi colegi, deputati și senatori ai PSD Iași, când ați răspuns ordinului de partid și nu ați venit la vot, sau ați stat ascunși prin bănci pentru că așa a fost ordinul șefilor de partid, ați ținut cont de interesele Iașului și ale ieșenilor?

Uitând de perioadele în care PNL s-a aflat la guvernare cu Relu FENECHIU ministru la Transporturi și Adomniței la conducerea CJ IAȘI, Alexe și-a amintit totuși că Iașul nu are o șosea de centură la 10 ani de la începerea lucrărilor

ALEXE îi întreabă retoric pe colegii săi parlamentari: “V-a păsat câtuși de puțin că Iașul a fost constant umilit de către Guvernele PSD, că nu avem Autostrada Iași-Tg.Mureș, că nu avem finalizată Soseaua de Centură nici la 10 ani de la începerea lucrărilor, că traficul este infernal și mii de șoferi stau în Podu Iloaiei și câte 2 ore și că niciun oraș din Iași nu are o variantă ocolitoare, fiind sufocate de poluare și risc de accidente?

Ați ținut cont că incompetența miniștrilor sănătății și dezinteresul actualui Guvern pentru accesarea fondurilor europene blochează și astăzi progresele la Spitalul Regional de Urgențe Iași și încă desenăm cu carioca pe hârtie, deși exercițiul financiar se termină curând?

Ați avut ocazia să faceți ceea ce trebuie pentru Iași, dar ați ales să rămâneți în istorie drept cei care v-ați opus Autostrăzii Iași-Tg.Mureș, care ați susținut Martea Neagră, Oug 13, care ați fost impasibili când Jandarmeria era folosită împotriva propriului popor pe 10 august și din păcate, niciodată nu v-ați depășit condiția de simple marionete ridicătoare de mâini când interesul o cere!

Interesul PSD și al vostru, căci ieșenii s-au lămurit”, a continuat Costel ALEXE.

Citeste si   Florin Cîțu, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor: „Uniți vom reuși să protejăm sănătatea noastră și să redresăm economia după pandemie”

Guvernul României va fi format pe perioada campaniei electorale 

Într-o democrație demnă de Republica Centrafricană, Guvernul României urmează să fie format pe parcursul campaniei electorale pentru Președinția României.

După 30 de ani de la Revoluția română, aceasta este evoluția spectaculoasă pe care noi, românii, am reușit să o înregistrăm.

Generarea unui climat de instabilitate economică determinat de răsturnările politice contextualizate de exercițiul electoral, nu atrag nimănui atenția.

Citeste si   Vlad Voiculescu a dezmințit existența unui conflict cu Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță

Nici încolonarea la semnal pentru dărmarea guvernului nu atrage nimănui atenția. Pentru asta s-a murit în 1989?


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ