Într-un final Mihai Chirica a înțeles că și evenimentele negative care se petrec în orașul acesta cad tot în responsabilitatea Primarului. Nu pot fi bifate doar evenimentele pozitive!

Ar fi trebuit să se sesizeze din primul moment în care a aflat despre acest eveniment neplăcut! Dar nu are astfel de porniri. A mers liniștit la Chișinău alături de Traian Băsescu pentru a participa la un eveniment politic în timp ce la Iași era nevoie de el!

Chirica începe să piardă treptat din acea aureolă de Primar dedicat Iașului. Începe să i se contureze tot mai pregnant un alt profil, cel real. Un personaj avid de imagine și incapabil să genereze proiecte cu impact major pentru dezvoltarea economico-socială a orașului!

PNL IAȘI: Municipalitatea este obligată să intervină în situația de criză de la Institutul de Boli Cardiovasculare “I.M. Georgescu”

Etienne IGNAT, consilier local PNL

În urma incendiului petrecut Institutul de Boli Cardiovasculare “I.M.Georgescu”, consilierii municipali ai Partidului Național Liberal își manifestă îngrijorarea pentru faptul că acest incident afectează activitatea medicală, respectiv operațiile pe cord deja programate.

Având în vedere această situație de criză care pune în primejdie viețile pacienților cu afecțiuni grave, grupul consilierilor liberali face un apel către domnul primar Mihai Chirica, precum și către toate forțele politice din cadrul Consiliului Local Iași, pentru a convoca o ședință extraordinară, având următoarele puncte pe ordinea de zi:

1. Evaluarea de către o comisie tehnică din cadrul Primăriei Iași a reparațiilor necesare pentru a aduce clădirile Spitalului ”C.I. Parhon” la starea inițială;
2. Alocarea sumelor de bani necesare reparațiilor din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția primarului municipiului Iași.

Etienne IGNAT, consilier local PNL: Ne exprimăm speranța că toți consilierii locali conștientizează gravitatea acestei situații de urgență 

În privința dotărilor Institutului de Boli Cardiovasculare “I.M.Georgescu”, domnul deputat Marius Bodea va adresa o interpelare Ministerului Sănătății prin care va solicita alocarea de urgență a fondurilor necesare.

Având în vedere situația de forță majoră în care se află Institutul de Boli Cardiovasculare “I.M. Georgescu” și pacienții acestei instituții, solicităm Guvernului României identificarea solutiei legale pentru achizitia dotărilor necesare și efectuarea reparațiilor prin proceduri simplificate.

VIDEO INCENDIUL de la Boli Cardiovasculare nu i-a ATRAS atenția PRIMARULUI! CHIRICA a avut o acțiune politică cu BĂSESCU la CHIȘINĂU

Într-un final Chirica a luat hotărârea de a se implica! De ce a fost nevoie de atâta ezitare din partea Primarul Iașului?

Având în vedere situația critică în care se află Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” în urma incendiului din noaptea de marți, 10 aprilie, spre miercuri, 11 aprilie, primarul Mihai Chirica a inițiat demersurile pentru convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Iasi în care să se decidă, în regim de urgență, alocarea unei sume de bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziția primarului pentru susținerea lucrărilor de reparații necesare pentru redeschiderea Institutului.

Conform evaluărilor preliminare făcute de conducerea Institutului, incendiul a provocat daune materiale importante la unități medicale foarte importante, precum Blocul Operator sau Secția ATI, care au dus la sistarea activității medicale.

Este o situație critică, întrucât cea mai importantă unitate medicală cu profil cardiovascular din regiunea Moldovei nu mai poate oferi servicii medicale în urma incendiului.

Dată fiind importanța vitală și urgența reluării activității Institutului, imediat ce conducerea Institutului ne va pune la dispoziție un raport privind daunele provocate și estimarea fondurilor necesare pentru reparații, voi convoca plenul Consiliului Local într-o ședință extraordinară și le voi propune consilierilor alocarea unei sume din Fondul de rezervă pentru ca lucrurile să reintre în normal cât mai repede.

De asemenea, intenționez să le propun consilierilor locali să semneze, împreună cu mine, o adresă către Guvernul României, în atenția doamnei Prim-Ministru Viorica Dăncilă, cât și a doamnei Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, prin care le solicităm să sprijine financiar și logistic eforturile autorităților locale de redeschidere a Institutului. Sperăm ca și Guvernul să decidă în cel mai scurt timp acordarea fondurilor necesare pentru reluarea activității Institutului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ