Share

Pentru 200 de euro, se poate rezolva problema, la Vicovu de Sus. Ucrainenii cu dublă cetățenie  au nevoie de domiciliu în România pentru a obține documente eliberate de statul român, membru UE, în principal permise de conducere. Un gospodar din Vicovu de Sus s-a trezit că pe adresa lui figurează cu domiciliu un ucraniean de care nu avea știință.

Vasile Pătrăucean, român din Vicovu de Sus, a aflat că fost încrcat cu o nouă persoană în casa lui, de către un funcționar din Primărie care se înscrisese la rândul său cu domiciliul în casa lui Pătrăucean.

Citeste si   28.901 acțiuni de CONTROL și AMENZI în valoare de 3.753.600 de lei aplicate de inspectorii de muncă de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020 

O situație ieșită din comun și care, cu siguranță va necesita investigații și explicații din partea organelor de anchetă, a fost adusă la cunoștința publicului, de către Vasile Pătrăucean, cetățean cu domiciliu în orașul Vicovu de Sus – județul Suceava.

Potrivit declarației acestuia, în data de 23 august 2016, a primit un plic de la Serviciul Județean de eliberare a permiselor de conducere, din care rezulta că un anume Corotia Miroslav, domiciliat la adresa lui Vasile Pătrăucean, era înștiințat că ”referitor la cele solicitate de dumneavoastră în lucrarea 5740 din 27.04.2016, privind preschimbarea permisului de conducere ucrainean, editarea și eliberarea permisului de conducere românesc valabil pentru categoria “A1, A, B1, B, C1, C, D1 (?, n.r.), D, BE, CIE, CE, vă facem cunoscut că s-a aprobat cererea dumneavoastră”.

Citeste si   Managerul SJU Suceava: În noiembrie-decembrie estimăm că se va impune triplarea numărului de paturi pentru patologia COVID-19

Adresa trimisă la data de 9 august 2016, este semnată de șeful serviciului mai sus amintit, comisarul șef Florin Ciaptanariu. șeful serviciului sucevean a clarificat lucrurile din start, arătând că actele vizând preschimbarea permiselor de conducere se verifică în conformitate cu legislația în vigoare, procedurile care au stat la baza emiterii acestor documente, trebuind să fie verificate anterior de către structurile de evidență a persoanelor din zona de rezidență a solicitanților.

Citeste si   A CONCURAT într-un SCAUN cu ROTILE și a CÂȘTIGAT medalia de aur la Campionatele Mondiale de Juniori la Culturism și Fitness! VEZI cine este suceveanul

Oricum, dacă documentele care sunt transmise de la stucturile locale privind evidența persoanelor sunt în regulă din punct de vedere legal, solicitățile pentru preschimbarea permiselor de conducere sunt trimise la București de unde se trimit noile permise de conducere pentru cei îndrituiți, la adresele indicate ori la oficiile poștale de unde acestea pot fi ridicate prin mandatari, mai multe pe obiectivdesceava.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ