Share

Pe data de 27 iulie, în grădina interioară a Prefecturii din Iași Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Costel Alexe alături de primarul Mihai Chirica, secretarul de stat în Ministerul  Lucrărilor Publice, Dezvoltării Și Administrației precum și de reprezentanți ai Companiei Naționale pentru Investiții au susținut o conferință de presă.

O bază sportivă regională se va înființa în județul Iași

În timpul conferinței s-au discutat diverse inițiative pe care Consiliul Județean Iași și le propune în perioada următoare.

Dezvoltarea regiunii ieșene din punct de vedere administrativ, cultural, social și nu numai sunt obiective importante pentru Consiliul Județean.

Dezvoltarea regională constituie o prioritate pentru autorități

De data aceasta prin inițiativa pe care a avut-o și Ministrul Mediului-Costel Alexe, partenerul meu, încercăm să aducem dezvoltarea regiunii și în municipiu, inclusiv în județ. Vrem să ne folosim de toate pârghiile pe care le putem utiliza în momentul de față pentru a apela la Guvernul României. Nu vom sta cu mâinile în sân. Vom aminti de fiecare dată de faptul că Iașul, județul și regiunea, are nevoie de o bază sportivă regională.

Pe fonduri europene vor continua toate programele pe care le-am propus cele de mobilitate care sunt în mare parte derulate cu sprijinul Ministerului Dezvoltării sau cu ajutorul Ministerului Mediului ori cu o atragere directă a fondurilor europene

Celelalte proiecte legate pe educație, o parte vin cu sprijinul Companiei Naționale pentru Investiții iar o parte vin pe fonduri europene. O bază sportivă regională prin care să putem aduce valoarea la Iași și în regiunea de Nord-Est este absolut necesară” a declarat primarul Mihai Chirica în timpul conferinței de presă.

Majoritatea proiectelor derulate la nivel regional vor fi realizate prin accesarea fondurilor europene. Cu ajutorul Ministerului  Lucrărilor Publice, Dezvoltării Și Administrației, precum și cu ajutorul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor proiectele vor fi implementate cu succes în comunitate iar ieșenii vor putea beneficia de acestea.

Ne dorim ca Iașul să recupereze acest decalaj dintre Estul și Vestul țării. Mă bucur foarte mult că mesajul meu și al partenerului meu, Mihai Chirica, a fost auzit și a fost înțeles la întâlnirile pe care le-am avut în mod repetat la București pentru că până la alegerile locale din 27 septembrie, și ulterior nu vor mai merge primarii din județul nostru să se intereseze de proiectele comunităților lor la București ci vom aduce, așa cum este firesc, Guvernul României la Iași” a declarat Ministrul Mediului-Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Proiectele PNDL din trecut au ajutat la dezvoltarea administrativă a regiunii ieșene iar impactul acestora asupra comunității este cu siguranță unul pozitiv.

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră

În ultima perioadă, județul Iași a ajuns la performanța de a avea cea mai mare decontare din regiunea Moldovei pentru proiectele PNDL.

 Mă bucur foarte mult că în această perioadă am reușit să avem cea mai mare decontare din Moldova pe proiectele PNDL, mă bucur foarte mult că avem cele mai multe Ordine de Ministru semnate pentru proiectele aflat la CNI și acest lucru va continua.

Va continua pentru că având în vedere că suntem cel mai mare județ al țării și vom fi primul juedeț care va ajunge la 1.000.000 de locuitori. Într-un municipiu, reședință de județ a 500.000 de locuitori e firesc să avem servicii publice de calitate și în municipiul Iași, și în zona Metropolitană și pe întreg județul nostru” a declarat Ministrul Mediului-Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ